• Alles

Alzheimer Café Brielle: Rouw en verlies

woensdag 13 februari 19:30 uur

Alzheimer Nederland

In het Alzheimer Café Brielle gaan we op 13 februari a.s. in gesprek over verlies en het rouwproces bij dementie.

Bij het overlijden van een naaste doorlopen mensen een rouwproces. Maar er kan ook verlies, en dus rouw, zijn vóór de dood. Met een naaste met dementie begint het afscheid nemen en het rouwen al lang vóór je iemand daadwerkelijk verliest. Je neemt al beetje bij beetje afscheid, wat gepaard gaat met veel emoties en wat tot diepe rouw kan leiden.

Maar ook kan je naaste met dementie zelf een groot verlies te verwerken krijgen. Misschien sterft de partner, een kind of een andere dierbare. Hoe vertel je dit verdrietige nieuws? Hoe begeleid je je naaste en bewaak je je eigen grenzen wanneer het verlies ook voor jou veel verdriet betekent? Ook rijst misschien de vraag: ‘Vertellen we het hem/haar?’ En zo ja, hoe? Hoeveel details moet je geven? Vooral wanneer je weet dat deze informatie iemand uit evenwicht kan brengen of ook telkens weer vergeten kan worden.

Annette Hartlief is professioneel rouwbegeleider (en ervaringsdeskundige). Zij is deze avond onze gast om te praten over verlies en verdriet, over rouw, maar ook over wat kan helpen om verder te gaan.

Uiteraard is er voldoende gelegenheid voor het stellen van uw eigen vragen en het delen van ervaringen.

Inloop vanaf 19.00 uur, aanvang 19.00 uur. Toegang en deelname gratis.


deel deze activiteit

Locatie

Infirmerie
Heenvliet
Rozemarijnstraat 42, Brielle
postcode


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.