De Wannebiezz hebben hun zinnen gezet op de middenstip van de Kuip
De Wannebiezz hebben hun zinnen gezet op de middenstip van de Kuip (Foto: Ton Delfos)

Wannebiezz willen iets terugdoen voor Feyenoord met kampioenslied

Zelf dromen ze van een liveoptreden op de middenstip van de Kuip maar zijn voorlopig al tevreden als hun nieuwe single op de laatste competitiedag door het Feyenoordstadion schalt. De Wannebiezz hebben, net als de 'zingende' buschauffeurs en een groot aantal andere Feyenoordfans een plaat gemaakt om het kampioenschap van de club van Zuid muzikaal te onderstrepen.

REGIO - De Wannebiezz bestaan uit drie enthousiaste muzikanten die lijden aan een lichte vorm van schizofrenie; af en toe weten ze zelf niet of ze nou Rick Reijnart, Bob en Paul van Rutten heten, of Gilles de La Tourniquette, Rocco di Cabrio en Arie van Ballegooie. Oorspronkelijk komt het drietal uit Vlaardingen maar zijn beroemd van Hoogvliet tot aan Den Briel met onderweg ook nog eens razend populair in Pernis.

Echte meezinger

Dus komen ze om 2 voor 12 met een Feyenoordlied op de proppen. Gaat hun kampioenslied het aloude 'Hand in Hand de kameraden' van de eerste plaats verdringen en verdwijnt 'You never walk alone van Lee Towers in het museum? "Natuurlijk niet. Maar net als al die tienduizenden Rotterdammers willen ook wij iets terug doen voor het geweldige seizoen dat de jongens van Giovanni van Bronckhorst ons hebben gegeven" zegt Rick. "We betalen alles uit eigen zak en gaan hier echt geen slaatje uitslaan. Het is al mooi als ons nummer door de Kuip klinkt, dan zijn we apetrots. Het is een echte meezinger, swinger en stamper. We moeten het nummer nog afmixen, de foto van de CD-hoes schieten en een videoclip opnemen. Dat laatste gebeurt uiteraard in de Kuip! Het nummer is komende vrijdag digitaal beschikbaar en pas na het officiële kampioensfeest op de Coolsingel te koop."

Apetrots

Alles dus op het laatste nippertje. Hadden jullie er niet op gerekend dat Feyenoord kampioen gaat worden of zijn jullie voor Excelsior, of erger nog, voor 020? "Haha, nee natuurlijk niet. Wij zijn Feyenoorders in hart en nieren maar hopen ook dat Excelsior en Sparta in de eredivisie blijven."

(Door Joop van der Hor)

Shopbox

Meer berichten