Logo debotlek.nl


Kim is een bezige bij en helpt bij het dansfeest, boottochten en in oktober ook met een feestavond voorafgaand aan de Nationale Ouderendag.
Kim is een bezige bij en helpt bij het dansfeest, boottochten en in oktober ook met een feestavond voorafgaand aan de Nationale Ouderendag. (Foto: Patricia van den Blink)

'Bij Theater De Stoep ligt mijn hart'

Spijkenisse - De studente is geboren en getogen in Spijkenisse. Na de OBS op De Jan Campertschool gaat ze naar de Blaise Pascal waar ze de havo succesvol afsluit. Ze gaat biologie studeren op de lerarenopleiding, maar besluit na een jaar de overstap te maken naar de studie Media en Entertainment Management aan de Hogeschool Inholland Rotterdam.

Samen met een groep studenten start ze voor een schoolopdracht haar eerste evenementenklus: Lokaal Kabaal 2.0 in Theater De Stoep. Samen met andere studenten regelt en organiseert Kim optredens voor lokale artiesten. Een geweldige kans, vindt ze op dat moment, zeker na de sluiting van TexMex en het schrappen van de Lokaal Kabaal avond tijdens het Spijkenisse Festival. Een kans waarin Kim zich helemaal voor inzet. In die tijd maakt ze ook kennis met Fred Kuil. Ze helpt hem met het organiseren van diverse activiteiten. Zo helpt ze bij het dansfeest, boottochten en in oktober ook met een feestavond voorafgaand aan de Nationale Ouderendag.

Fred is erg blij met haar hulp. "Kim is heel enthousiast", zegt Kuil. "Als je haar ergens voor vraagt, gaat ze er helemaal voor." Het duo Fred en Kim hebben door de goede onderlinge samenwerking al heel wat senioren een geweldige tijd kunnen bezorgen.

Ze is erg onder de indruk van het werk van de mensen die dagelijks de verzorging hebben voor de ouderen. "Ik heb zo'n respect gekregen voor de inzet en het geduld dat deze mensen hebben en dat iedere dag. Ik weet niet of ik dat zou kunnen", moet ze bekennen. Maar helpen met organiseren voor deze doelgroep vindt ze geweldig.
Naast het organiseren van evenementen, is Kim oproepkracht bij Talpa's productie Utopia. "Dit programma draait 24/7 en ik noteer alles wat er gezegd wordt, zodat editors geen 24 uur aan materiaal hoeven terug te kijken om de benodigde beelden voor de uitzending te vinden", legt Kim van de Kant uit.

Ze ziet een loopbaan in de televisiewereld misschien wel als mogelijkheid voor na haar studie. "Maar dan zal ik moeten verhuizen en ik wil eigenlijk helemaal niet weg uit Spijkenisse. Bovendien zie ik Theater de Stoep als 'mijn' theater. Daar ligt mijn 'hart'. Ik had het best over willen nemen. Maar iemand was mij voor", lacht ze.


Verkiesbaar

Tot slot is Kim ook nog bestuurslid Media en Events bij de PVDA Nissewaard waar ze voorheen online campagne deed. Kim: "Ik ga me daar nu bezighouden met het coördineren van vrijwilligers". Bij de volgende verkiezingen op 18 maart 2018 stel ik mij verkiesbaar voor de gemeenteraad", zegt Kim. Haar mening dat ze als 24-jarige tot nu toe niet veel heeft gedaan, moet ze na afloop van het interview wel bijstellen. "Ik was me er niet zo van bewust, maar als ik zo terugkijk op alles wat ik tot nu toe gedaan heb, vind ik toch wel dat ik veel gedaan heb", zegt ze. Ze vindt het moeilijk om een beslissing te nemen wat ze na haar studie gaat doen, want eigenlijk vindt ze zoveel leuk. "De televisiewereld speelt zich voornamelijk af rond Hilversum en Amsterdam. Dat zou ik best willen, maar dan moet ik echt verhuizen. En de theaterwereld vind ik ook leuk". Eerst maar haar diploma halen en dan ziet ze wel wat de toekomst haar zal brengen.

Reageer als eerste
Meer berichten