Logo debotlek.nl


De klus is geklaard. Het informatiebord staat er, maar de planten zijn allemaal gemaaid.
De klus is geklaard. Het informatiebord staat er, maar de planten zijn allemaal gemaaid.

De zaadbommen zijn al snel weer gemaaid

Al weer een paar weken geleden hadden de kinderen van groep 6 van GBS De Morgenster aan de Oranjelaan in Spijkenisse een mooi klusje op een stukje natuur langs het water.

Nissewaard – De kinderen krijgen eerst zaden van planten, waarop veel bijen afkomen. Deze zeer nuttige insecten bestuiven zo ook veel andere planten en maken smakelijke honing. Maar alleen een zak met gemengd zaad is nog niet voldoende. Op school moeten die zaden met klei vermengd worden. Daarmee worden door de leerlingen zaadbommen gekneed.

Gooien

Samen met mensen van de gemeente zoeken ze een mooi plekje aan de Breekade, langs de Vierambachtenboezem. Een grote machine had de grond eerst al goed voorbewerkt. De kinderen gooien hun zaadballen goed in het rond, zodat de zaden goed verdeeld worden.

Bord

Dan heeft de Vlinderstichting een mooi plan. Er kan een mooi bord neergezet worden, zodat alle wandelaars kunnen lezen, waarom de verschillende soorten planten hier zo uitbundig groeien en bloeien. Dus worden de kinderen uitgenodigd om, samen met wethouder Martijn Hamerslag het bord tussen alle planten te onthullen.

Maar…

Dat doen de kinderen heel graag, dus wordt, met gezamenlijke inspanning, het idyllische bord onthult. Er ontbreekt echter iets in de directe omgeving; de daarbij behorende idyllische planten zijn de week ervoor allemaal weggemaaid! Om volgend jaar een nog beter resultaat te krijgen, zijn ze ook nog eens allemaal afgevoerd! De verantwoordelijke ambtenaren proberen nog wel uit te leggen: "Het is echt zo beter." Maar aan de beteuterde gezichtje is duidelijk af te lezen, dat de kinderen deze planning absoluut niet begrijpen!

Reageer als eerste
Meer berichten