Logo debotlek.nl


Afgelopen seizoen speelde Bontes bij Zuidland, dat degradeerde uit de eerste klasse. Dat maakte de routinier al niet meer mee. 'Ik had mijn spullen al ingeleverd.'
Afgelopen seizoen speelde Bontes bij Zuidland, dat degradeerde uit de eerste klasse. Dat maakte de routinier al niet meer mee. 'Ik had mijn spullen al ingeleverd.' (Foto: John de Pater)

Dikkie Bontes komt thuis bij NSVV

Dikkie Bontes woont al jaren in Numansdorp, flirtte regelmatig met het plaatselijke NSVV, maar van een overstap naar de club kwam het nooit. Tot deze zomer.

Zuidland - De 30-jarige voetballer besloot al in maart te gaan spelen in zijn eigen dorp. "Toen was NSVV nog tweedeklasser, inmiddels derdeklasser. Maar ik heb mijn woord gegeven. En heb er gewoon heel veel zin in. Doelstelling is duidelijk; terug naar de tweede klasse." Afgelopen seizoen speelde Bontes bij Zuidland, dat degradeerde uit de eerste klasse. Dat maakte de routinier al niet meer mee. "Ik had mijn spullen al ingeleverd, een week of vier voor het einde van de competitie. Kon niet opschieten met de trainer, Adri van Tiggelen. Dat heb je wel eens. Ik ben iemand die zijn mond opendoet als daar om gevraagd wordt, iemand met een mening. Dat botste wel ja. Ik was het niet eens met beslissingen die werden genomen, en dat betrof niet eens mijzelf."

Het avontuur bij Zuidland was kortstondig, slechts een klein jaartje. Daarvoor was Bontes ook maar één seizoen actief bij OVV en Bolnes. "Ja, maar eigenlijk ben ik geen clubhopper. Het liep nu eenmaal zo. Ben ook van plan langer te blijven bij NSVV, lekker dichtbij huis, bij mijn kind van anderhalf."

NSVV heeft een moeizaam jaar achter de rug, met de degradatie naar de derde klasse. "Natuurlijk is er gesproken over doelstellingen voor komend seizoen, maar ook als dat niet was gebeurd, is het vrij duidelijk hoor. Als je degradeert wil je terug naar het niveau waar je vandaan komt. Ik hoop dat ik met mijn ervaring de jonge jongens kan helpen. Dat wordt wel een beetje mijn rol. Ik heb als jonge voetballer veel gehad aan Raymond Roos, bij Deltasport. Zou mooi zijn als ik kan betekenen voor de spelers van NSVV wat hij voor mij betekende."

Bontes heeft een indrukwekkend rijtje clubs achter zijn naam staan. "Vind ik zelf ook wel. Op hoog niveau, in de hoofdklasse. Daarom kwam het er niet van eerder terug te keren bij NSVV. Er kwam telkens iets moois voorbij. Nu is de tijd rijp."

Reageer als eerste
Meer berichten