Logo debotlek.nl


Shell fakkelt af na brand

Regio - Bij Shell Pernis heeft een brand gewoed in een hoogspanningsstation. Nu de brand is geblust, wordt het bedrijf stilgelegd met affakkelen tot gevolg. Er zijn geen gewonden gevallen en er is volgens milieudienst Rijnmond geen gevaar voor de omgeving.

Shell meldt zelf op haar website het volgende: "Rond 22.30 uur op zaterdag 29 juli 2017 heeft er een stroomonderbreking plaatsgevonden als gevolg van een brand in een hoogspanningsstation. Een aantal units/fabrieken wordt nu op veilige wijze uit bedrijf genomen, met affakkelen tot gevolg. Onze excuses hiervoor. Er zijn geen gewonden gevallen."

'Het bleef nog lang licht 's nachts'

Yvonne uit Poortugaal kwam zaterdagavond rond 23.30 uur thuis. "Toen was het gewoon licht bij ons in de straat als gevolg van het affakkelen. Er is lange tijd afgefakkeld met een enorme vlam tot gevolg. Deze vlam was tot in de wijde omtrek zichtbaar, soms waren ook knallen te horen."

Vlammen

Het affakkelen is tot in de wijde omgeving te zien. Dit kan gepaard gaan met grote vlammen, rook en soms knallen. Door de onvolledige verbranding van de chemische stoffen van de raffinaderij is er ook stankoverlast.

Reageer als eerste
Meer berichten