Logo debotlek.nl


De familie Jonker uit Pernis verruilt de bruidskleding voor badpak en zwembroeken (Foto: Joop van der Hor).
De familie Jonker uit Pernis verruilt de bruidskleding voor badpak en zwembroeken (Foto: Joop van der Hor).

Vakantieverhalen: Kersvers bruidspaar Jonker op huwelijksreis naar Zeeland

Pernis - Geen verre landen, exotische bounty-eilanden of goudgele palmstranden. "We gaan gewoon lekker een weekje naar Zeeland met de kinderen" zeggen Ger en Lisette Jonker uit Pernis in koor.

Ger en Lisette zijn vrijdag 28 juli met elkaar in het huwelijk getreden. Lisette neemt twee kinderen mee uit een vorig huwelijk die door Ger als zijn eigen zoons worden beschouwd. "Een huwelijksfeest met alles erop en eraan kost al genoeg. Hebben even geen zin om een heel eind te reizen hoewel wij graag op een mooie plek ergens in Europa op vakantie gaan. Dennis en Robbie zullen het prima naar hun zin krijgen in Park Marina Beach en dan hebben Ger en ik even tijd voor onszelf. Kunnen we de huwelijksvoltrekking en het feest even de revue laten passeren, het zijn bijzonder leuke maar ook best wel zware weken geweest zo vlak voor ons trouwen, allemachtig daar komt heel wat bij kijken" zegt Lisette Jonker-Kloosterman met een zucht maar ook met een glimlach van oor tot oor.

Tatoeageshop

Lisette is 34 jaar geleden in het Utrechtse Naarden geboren maar heeft inmiddels haar plekje binnen de Pernisser samenleving gevonden en ingenomen. Ze brengt de post rond in het dijkdorp en is een tatoeageshop aan huis begonnen. Daarnaast heeft ze een opleiding bloemsierkunst gevolgd aan de landbouwtuinschool.

Vakantie op de motor

Echtgenoot Ger is automonteur bij een garage in Oud-Beijerland. Samen hopen ze een volgende vakantie op de motor door te brengen. Lisette heeft sinds twee weken haar motorrijbewijs en schoonvader Maarten last binnenkort een speciale kinderzit op de Suzuki Intruder van Lisette en de Harley 'Fat Boy' Davidson van zijn zoon. Ger Jonker ziet zichzelf bij een volgende vakantie al helemaal gaan over de rechte dijken langs de rivieren en de kronkelwegen in de Betuwe.

De jongens achterop

"Nu we allebei een motorfiets hebben, kunnen we een volgende vakantie met de jongens achterop vrij en blij onze gang gaan. Lekker jakkeren maar zeker niet te hard want de kids vormen ons kapitaal. Motorrijden is genieten van het landschap en de omgeving. Heerlijk een stukje toeren en stoppen als we er genoeg van hebben. Dat is motorrijden voor ons".

Wat is Nederland toch mooi

Het weekje Zeeland heeft een helende uitwerking op de familie Jonker gehad. "Lekker relax. Wandelen langs het strand. Wat is Nederland toch mooi."

(Tekst en foto: Joop van der Hor)

Reageer als eerste
Meer berichten