Logo debotlek.nl


Ron Sponselee, voorzitter raad van bestuur GGZ Delfland, onthulde dinsdag 1 augustus het nieuwe naambord op de gevel van het pand aan de P.J. Bliekstraat 5.
Ron Sponselee, voorzitter raad van bestuur GGZ Delfland, onthulde dinsdag 1 augustus het nieuwe naambord op de gevel van het pand aan de P.J. Bliekstraat 5. (Foto: GGZ Delfland)

GGZ Delfland nieuwe aanbieder van geestelijke gezondheidszorg

GGZ Delfland heeft zich sinds 1 augustus gevestigd als nieuwe aanbieder van geestelijke gezondheidszorg op de Zuid-Hollandse Eilanden. De organisatie neemt de poliklinieken van PsyQ en PIT over in Spijkenisse, Middelharnis en Hellevoetsluis.

Spijkenisse - Daarnaast breidt GGZ Delfland uit in Rotterdam en Berkel en Rodenrijs. Op de nieuwe locaties gaat GGZ Delfland geestelijke gezondheidszorg aanbieden vanuit het principe persoonlijke zorg dichtbij.

Fusie

De overname is het gevolg van de fusie van Parnassia Groep en Antes. Patiënten en zorgverzekeraars in Rotterdam-Rijnmond en op de Zuid-Hollandse Eilanden moeten kunnen blijven kiezen tussen ggz-instellingen. Om die reden mogen Parnassia Groep en Antes alleen samen gaan als er klinieken, behandelcentra en patiënten zijn overgedragen aan GGZ Delfland. Anders zou een bijna-monopolist ontstaan en dat moet voorkomen worden, vindt de overheid. Met de overdracht naar GGZ Delfland blijft er voor cliënten een alternatief in de regio.

Uitbreiding

GGZ Delfland neemt in Spijkenisse de polikliniek aan de P.J. Bliekstraat in Spijkenisse over. Deze heeft ook een dependance in Middelharnis. In de regio Zuid-Hollandse Eilanden, Rotterdam en Berkel en Rodenrijs vallen per 1 augustus zo'n 2000 cliënten en 150 medewerkers van nu onder de verantwoordelijkheid van GGZ Delfland.

Naambord

"Met deze overname kunnen we ons zorgaanbod voor bestaande en nieuwe cliënten uitbreiden en verbeteren. De nieuwe locaties zijn daarnaast een logische uitbreiding aan de randen van ons bestaande werkgebied", vertelt Ron Sponselee, voorzitter raad van bestuur GGZ Delfland. Sponselee onthulde dinsdag 1 augustus 2017 het nieuwe naambord op de gevel van het pand aan de P.J. Bliekstraat 5.

Het is de bedoeling dat bestaande cliënten zo min mogelijk hinder ondervinden van de organisatieverandering. "Zij blijven onder behandeling bij hun eigen behandelaar. Alleen de verantwoordelijkheid voor hen komt bij GGZ Delfland te liggen", legt Iris Bandhoe, psychiater en lid raad van bestuur uit.

Beste behandelmethode

Iris Bandhoe vervolgt: "Op termijn zal GGZ Delfland voor nieuwe cliënten een eigen zorgaanpak introduceren. We leveren persoonlijke zorg dichtbij de cliënt en helpen hen de regie over hun leven te hervinden. De wens en behoefte van onze cliënten zijn daarbij het uitgangspunt. Samen met de cliënten kijken we wat de beste behandelmethode is."

Reageer als eerste
Meer berichten