Logo debotlek.nl


Wouter en Loes volgen de wandelpaden naar de top van de Etna. Ze kwamen ogen en dagen te kort om heel Sicilie te zien (Foto: Wouter Struijk).
Wouter en Loes volgen de wandelpaden naar de top van de Etna. Ze kwamen ogen en dagen te kort om heel Sicilie te zien (Foto: Wouter Struijk).

Rondje Voorne-Putten bijna net zo leuk als de Etna op Sicilië

Nissewaard - In de serie 'Vakantieverhalen' deze week de belevenissen van Loes van de Wetering en Wouter Struijk uit Spijkenisse.

Loes (22) is projectmedewerker bij de Kleine Ambassade in Schiedam waar zij (gast)les geeft aan kinderen op de basisschool. Wouter (29) is beleidsadviseur Jeugd & Onderwijs bij de gemeente Schiedam. Maar de meeste Nissewaarders kennen hem van zijn raadswerk voor de PvdA Nissewaard.

Kersvers stelletje

"Loes en ik zijn sinds februari een kersvers stelletje. Ik geboren en getogen in Spijkenisse en Loes in Leiden en opgegroeid in Zoetermeer. Allebei groeikernproducten", lacht Wouter. "We hebben elkaar dus in Schiedam ontmoet bij het maken van (rode)paprikasoep in een buurtcentrum tijdens een jongerenactiviteit. We zijn net terug van onze eerste vakantie samen."

Warm in lange broek

"Acht dagen naar het mooie Sicilië. De eerste dagen zonder onze koffers. Best warm in je lange broek! We hebben daar wat bij elkaar moeten shoppen om de eerste dagen door te komen. Ik had zelfs geen tandenborstel meer. We zaten de eerste dagen in Taormina, een mooie badplaats in het oostelijk deel van het eiland, waar veel welgestelde toeristen van hun vakantie genieten. Daarna naar Palermo waar we verbleven in de armste wijk. Van mondaine badplaats naar een ruige stad, een vakantie vol contrasten."

Maffia

"Palermo staat ook wel bekend als de hoofdstad van de maffia. Als toerist hebben wij er geen last van gehad, maar je ziet en voelt soms dat het niet helemaal pluis is. Sinds kort zijn er ondernemers die op durven staan en geen protectiegeld meer betalen aan de maffia. Dit is slechts 15 procent. De overige 85 procent van de ondernemers betalen nog steeds voor 'bescherming'. De laatste dag hebben we doorgebracht in Catania, de stad waar we met het vliegtuig aankwamen en zijn vertrokken. Erg leuk om verschillende plekken aan te doen maar 8 dagen is eigenlijk te kort."

Het mooie van dichtbij koesteren

"Terug in Nederland belanden we in de regen en kou, maar dat is niet altijd erg na constant 35 graden. Loes en ik wensen iedereen een hele fijne zomer toe met veel inspiratie en plezier! Mijn wens voor de thuisblijvers is vooral ook te genieten en te waarderen wat je hebt in je omgeving. Heb je toevallig even tijd rijdt, fiets of loop dan eens een rondje over het prachtige Voorne-Putten. Op vakantie naar verre oorden leer je juist ook het mooie wat je dichtbij hebt te koesteren."

(Tekst Joop van der Hor, foto: Wouter Struijk)

Reageer als eerste
Meer berichten