Heleen van Royen komt naar de Boekenberg.
Heleen van Royen komt naar de Boekenberg. (Foto: PR)

Heleen van Royen bezoekt de Boekenberg

Spijkenisse - Op de Wereld Alzheimer Dag op donderdag 21 september om 19.30 uur is schrijfster Heleen van Royen in Bibliotheek de Boekenberg aanwezig. Ze kijkt samen met het publiek naar haar documentaire 'Het doet zo zeer'. Hierin schetst ze een portret van haar moeder bij wie beginnende dementie is geconstateerd. Na afloop gaat ze met de bezoekers in gesprek. De avond komt tot stand door een samenwerking tussen de bibliotheek, Alzheimer Nederland en Stichting Welzijn Ouderen.

De documentaire biedt een portret van zeer dichtbij: Heleen bedient de camera grotendeels zelf. In een periode van ruim een jaar volgt ze haar moeder in alledaagse situaties en in de tocht langs artsen, zorginstellingen en klinieken. Moeilijke beslissingen over verhuizen, over euthanasie en kostbare momenten van samenzijn wisselen elkaar af. Een liefdevolle, herkenbare, pijnlijke en vaak bijzonder grappige ode aan het leven, met dank aan Heleens moeder, mevrouw Breed.

Het is het regiedebuut van schrijfster Heleen van Royen, die bekend werd door haar boeken 'De Gelukkige Huisvrouw' en 'De Ontsnapping'. De documentaire ging in wereldpremière op het Internationale Film Festival Rotterdam en werd daar uitstekend ontvangen, zowel door publiek als pers. De film scoorde zelfs een tweede plek in de publieksprijs, achter Oscar-favoriet 'Moonlight'.

Entreekaarten zijn verkrijgbaar bij de klantenservice in de bibliotheek of via www.deboekenberg.nl voor €7,50 per stuk.

Meer berichten