Logo debotlek.nl


Danslerares Jenny (links) en Deborah klinken op de overdracht van dansschool Arabesque.
Danslerares Jenny (links) en Deborah klinken op de overdracht van dansschool Arabesque. (Foto: PR)

Mooi afscheidscadeau voor Jenny

Zo'n twee weken geleden ging de officiële brief de deur uit aan alle ouders en leerlingen van dansschool Arabesque: 'Juf Jenny is 65 geworden en heeft besloten om een andere invulling aan haar leven te geven en meer te genieten van haar vrije tijd.' Daarmee was de eerste stap richting het afscheid nemen gezet van de dansschool die ze veertig jaar geleden opstartte in Spijkenisse. 'Er was destijds helemaal geen dansschool in Spijkenisse.' Jenny krijgt ruim de tijd om haar activiteiten af te bouwen. Pas volgend jaar op de dag van de voorstelling zal ze officieel dit boek dichtslaan. 'Ik gun het mezelf nu wel', zegt ze met een glimlach.

Spijkenisse - Jenny Nettel heeft haar balletschool Arabesque 40 jaar lang met plezier geleid. Door de jaren heen heeft ze veel leuke en lieve mensen ontmoet. Het bijzondere vond ze altijd dat, als kinderen al jong op les kwamen, zij ze kon volgen: ze werden volwassen, ze trouwden, kregen kinderen en díe kinderen kwamen dan weer bij haar op les. Zij kan terugkijken op heel veel prettige lessen en ontmoetingen.

"In die 40 jaar hebben we met enthousiaste docenten, leerlingen en vrijwilligers mooie voorstellingen gemaakt in verschillende theaters." Vooral de betrokkenheid van al die mensen doet haar terugdenken aan mooie tijden, zoals de optredens in 'de oude Stoep'. "Ik heb zoveel leuke herinneringen, zoals die keer dat vier zwaantjes van vijf jaar een deel uit het zwanenmeer dansten. Ze kregen een staande ovatie en mochten daarna zelfs nog een keer optreden. Die kleine zwaantjes waren op daarna! Maar ook een knulletje dat maar bleef buigen, omdat hij zo genoot van het applaus."
Dat de dansschool in goede handen komt, daar is Jenny van overtuigd. Deborah de Vries-Oudenhuysen maakt met de overname van de dansschool haar droom waar. Ze wil dan ook de manier waarop Jenny haar dansschool bestierde voortzetten. "Het is tijd dat er een nieuwe wind gaat waaien en ik sta helemaal achter de overdracht en Deborah. Ze moet de ruimte krijgen om het zichzelf eigen te maken. Ik zou het een geweldig afscheidscadeau vinden als Deborah met net zoveel plezier als ik altijd heb gedaan, nog 40 jaar vooruit kan met de dansschool", zegt Jenny oprecht.
Deborah is al zo'n 10 jaar aan Arabesque verbonden en geeft al een aantal jaren les op woensdag. "Het is altijd haar wens geweest om een eigen balletschool te hebben en nu kan ze haar droom waarmaken. Deborah is dé persoon om Arabesque voort te zetten. Ze staat altijd voor je klaar, is een goede, lieve en begripvolle docent: wat heel belangrijk is! Deborah heeft balletschool Arabesque per 1 juli officieel overgenomen."

Jenny is niet de enige die afscheid neemt van haar dansschool. Ook Jenny's moeder (89), Jos Coumou, heeft Jenny 40 jaar lang ondersteund en doet nu nog de administratie. "Ik kan me nog tijden herinneren dat mijn moeder alle maten opnam en de kostuums maakte voor de voorstellingen. Maar volgend jaar neemt ze ook afscheid. Ze is nog helder van geest en zegt vaak tegen anderen dat ze moet werken. Ze vindt het nog steeds erg leuk om contact te hebben met de leerlingen, ouders en grootouders. Volgend jaar april wordt Jos 90 jaar en dat is voor haar dan ook een mooi moment om 40 jaar Arabesque af te sluiten."

Op de vraag of Jenny al plannen heeft voor de periode na haar afscheid valt een korte stilte waarna ze haar verlanglijstje moeiteloos invult: "Ja, tekenen, schilderen, yoga, wandelen, Tai-Chi en lezen. En naar balletvoorstellingen gaan, maar dan in het publiek. Lekker ontspannen, ik denk dat ik daar nu wel aan toe ben. Maar ik ga niet stilzitten!", besluit ze. De dansschool wil Jenny alvast hartelijk bedanken voor de inzet en gezellige momenten tijdens de afgelopen 40 jaar. "We hopen dat Arabesque met steun van vele Spijkenissers nog heel lang zal voortbestaan." Voor meer info zie Facebook of www.arabesquespijkenisse.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox