Logo debotlek.nl


Foto: Hans van Oosterhoudt

Kom protesteren: 'Eén op de 10 ambulances te laat!'

De oproep van stichting Acute zorg: 'Kom allemaal luisteren naar Willem Heijdacker, de voorzitter van de Stichting Acute Zorg VPR.' Hij spreekt in op woensdag 4 oktober bij de gemeenteraad Nissewaard, om 19.30 uur in het Raadhuis van de gemeente Nissewaard in Spijkenisse. 'Ook de heer Arno van der Zalm medestrijder van het eerste uur uit Hellevoetsluis zal inspreken aldaar.'


Nissewaard/Hoogvliet/Albrandswaard - ''Steun ons initiatief door er met zoveel mogelijk burgers te staan, verzamelen om 19.00 uur voor het Stadhuis in Spijkenisse aan de Raadhuislaan. "LAAT ONS NIET IN DE STEEK". We gaan in op de brief die Burgemeester Salet van Nissewaard namens de gemeenteraad Nissewaard gaat sturen aan de 15 Burgemeesters (inclusief zij zelf) van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond."
Onderwerp van het inspreken: De aanrijtijden norm van de Ambulances bij acute spoedeisende noodituaties (A1) op Voorne Putten, Rozenburg en Hoogvliet. Die al vele jaren de norm 'binnen de 15 minuten arriveren', na de eerste melding niet halen. 5 Procent is een gedoog waarde, op VPR en Hoogvliet is dit al vele jaren hoger dan 10 procent, met andere woorden 1 op de 10 ambulances arriveren later dan 15 minuten bij een slachtoffer in acute nood.

Protest


Een protest zal de insteek zijn aan het adres van het gemeentebestuur, de overheid en het acute zorgkartel vormende zorgketenpartners zoals, Het ROAZ, de Huisartsenpost organisatie CHPR, de Zorgverzekeraars, de Ambulancediensten en de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond gebonden instanties: De Ziekenhuisdirecties, de Zorg Minister, -Staatssecretaris, het NZa, de ACM, het Medisch Tuchtcollege en de Inspectie voor de Volksgezondheid ze vinden het wel best zo. "Wij zeker niet en zullen onze gebalde vuisten laten zien, na 2 jaar en 10 maanden moet er ingegrepen worden", schrijft Willem Heijdacker. "Komt u ook!", roept hij met klem op.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox