Logo debotlek.nl


Bewonersgroep omgeving Heemraadlaan baalt van proef nachtmetro.
Bewonersgroep omgeving Heemraadlaan baalt van proef nachtmetro. (Foto: RET)

Bewoners: 'Nachtmetro door Spijkenisse onacceptabel'

De proef met de nachtmetro gaat per 1 januari 2018 mogelijk toch door in Spijkenisse. Dat blijkt uit een brief van de gemeente Nissewaard aan de Metropoolregio. De gemeenteraad van Nissewaard sprak zich eerder uit tegen deelname aan de pilot.

Spijkenisse - De hoge kosten en geluidsoverlast voor omwonenden en andere neveneffecten werden als belangrijke reden genoemd. Andere gemeenten die aan de C- en D-lijn liggen, doen wel mee aan de proef.
Uit de brief blijkt dat het laatste station Zalmplaat is, maar dat daar niet kan worden gekeerd. Daardoor moet de nachtmetro mogelijk toch door Spijkenisse rijden om te keren voor de terugweg.
''Ons inziens is hierbij onvoldoende aandacht geweest voor alternatieve mogelijkheden, zoals het keren bij Zalmplaat of andere maatregelen voor onze inwoners, mocht doorrijden toch noodzakelijk zijn'', schrijft burgemeester Salet. Ook dringt het gemeentebestuur van Nissewaard aan om alternatieven te onderzoeken.
De Bewonersvereniging Omgeving Heemraadlaan is teleurgesteld dat mogelijk de metro op vrijdag- en zaterdagnacht een uur langer door Spijkenisse raast. De laatste metro zou in dat geval niet om 1 uur maar om 2 uur stoppen. ''We hebben nu al een nachtrust van slechts vijf uur, dat wordt nog minder'', zegt voorzitter Jan Modderman. ''De laatste metro's rijden op dit moment met hoge snelheden over het spoor. Daar worden mensen wakker van. Dat komt ook omdat het onderhoud van het spoor beter kan.''
''Voor ons is het extra uur dan ook onacceptabel. We hopen dat het verzoek van de gemeente Nissewaard de Metropoolregio op andere gedachten brengt. Zo niet, dan zullen we serieus andere stappen overwegen'', aldus Modderman.
De Bewonersvereniging Omgeving Heemraadlaan in Spijkenisse bestaat sinds 12 december 2001. Het gaat om 40 huishoudens langs het metrospoor in de wijken Sterrenkwartier en Groenewoud. In het verleden voerde de vereniging met inwoners van de wijken Schenkel, Gildenwijk en Akkers ook actie tegen het te harde metrogeluid. Een aantal maatregelen van de RET, mede afgedwongen door de gemeente Nissewaard, had toen succes.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox