Logo debotlek.nl


Jan Terlouw is op woensdag 25 oktober om 19.30 uur te gast in de Boekenberg vanwege het 5 jarig bestaan. Foto: PR
Jan Terlouw is op woensdag 25 oktober om 19.30 uur te gast in de Boekenberg vanwege het 5 jarig bestaan. Foto: PR

De Boekenberg is jarig!

De Boekenberg in Spijkenisse bestaat 5 jaar en dat wordt van 23 t/m 28 oktober groots gevierd. En wie jarig is trakteert! Voor jong en oud is er een speciaal programma samengesteld. Er is iedere dag wel iets te doen.

Kinderkookcafé en film

Tijdens de feestweek is er op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag om 15.30 uur een Kinderkookcafé in Café Zinnig in de Boekenberg. Iedere dag staat er een lekker feestgerecht op het menu zoals cakepops en kindercocktails maken. Kinderen kunnen op deze dagen om 15.30 uur ook in de filmzaal terecht voor een verrassingsfilm. Deelname is gratis, maar meld je wel vooraf aan.

Ontmoeting met de Gruffalo

Slagtanden, vlijmscherpe klauwen, eeltige knieën, oranje ogen en paarse stekels. De Gruffalo heeft het allemaal. Eng? Nee hoor! Op woensdag 25 oktober om 13.00 en 14.15 uur luisteren kinderen naar zijn verhalen en kunnen ze met hem op de foto gaan. Deelname is gratis. Je hoeft je vooraf niet aan te melden. Schuif gezellig aan op het terras van de Boekenberg.

Lezing Jan Terlouw

Niemand minder dan oud-politicus en schrijver Jan Terlouw is op woensdag 25 oktober om 19.30 uur te gast in de Boekenberg. Samen met zijn dochter Sanne vertelt hij over zijn werk. Uiteraard wordt ook aandacht besteed aan zijn bijzondere speech over ‘een touwtje uit de brievenbus’. Boekhandel Hoofdstuk Een uit Brielle is aanwezig met een boekentafel. Gekochte boeken kun je laten signeren. De avond is gratis toegankelijk, maar aanmelden is nodig.

Circusdag

Vier zaterdag 28 oktober tussen 12.00 en 16.00 uur feest in het circus! Balanceren op een koord, lopen op ballen, jongleren, diaboloën en acrobatiek. Het kan allemaal bij Circus Rotjeknor. Kinderen kunnen vanmiddag voor eventjes acrobaat zijn. Ook kun je je laten schminken. Deelname is gratis. Je hoeft je vooraf niet aan te melden.

Maar er is meer te doen!

Tijdens de feestweek is de Oudheidkamer Spijkenisse iedere dag van 11.00 tot 16.00 uur geopend voor publiek. Op donderdag tot 14.00 uur. De vrijwilligers vertellen je graag meer over de lokale geschiedenis. Loop gerust eens binnen.

Op dinsdag- en woensdag vanaf 13.00 uur kan er bij Schaakvereniging Spijkenisse geschaakt worden. Jong en oud, iedereen kan gratis meedoen.

Op woensdag om 14.00 uur kunnen kinderen van 5 t/m 11 jaar een gratis knutselworkshop volgen in het Milieu Huis. Hiervoor is beperkt plek, dus aanmelden is nodig. Ook is tijdens openingstijden van het Milieu Huis de expositieruimte te bezoeken.

Aanmelden

Alle activiteiten zijn gratis te bezoeken, maar bij een aantal is aanmelden nodig. Haal een gratis entreebewijs op bij de balie in de bibliotheek of bestel je kaarten via www.deboekenberg.nl

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox