Helaas, in Murray's Herberg is er voor Jozef en de hoogzwangere Maria geen slaapplaats meer maar wel in de stal van kinderboerderij 'De Trotse Pauw'.
Helaas, in Murray's Herberg is er voor Jozef en de hoogzwangere Maria geen slaapplaats meer maar wel in de stal van kinderboerderij 'De Trotse Pauw'. (Foto: Martin Marcus)

200 wandelaars door het kerstverhaal

Spijkenisse - Maar liefst 200 wandelaars liepen vrijdagavond letterlijk door het kerstverhaal in het centrum van Spijkenisse. Alle kinderen hadden daarvoor een lichtje bij zich en dat was wel nodig, vooral zo hier en daar in het donkere park bij het centrum.

De wandeling begon in de Dorpskerk waar de gidsen, met verlichte staf, al klaar staan. Na het zingen van een paar kerstliedjes, leidden zij de groepjes van ongeveer 20 personen eerst naar het oude Stadhuis.

Volkstelling

Daar verkondigden de engelen, dat er iets bijzonders stond te gebeuren. De Mannetjes op de Krom hadden ineens concurrentie van levende omroepers: "In opdracht van Keizer Augustus moeten alle inwoners van het Romeinse keizerrijk voor een volkstelling reizen naar hun geboortedorp."

De Trotse Pauw

Gelukkig voor de wandelaars was de volgende scene niet ver. Helaas, in Murray's Herberg was er voor Jozef en de hoogzwangere Maria geen slaapplaats meer. Maar in de stal van kinderboerderij 'De Trotse Pauw' was er tussen het hooi voldoende plek voor het Kindeke Jezus. Dus keken de os en de ezel vredig toe. De herders hielden verderop nog steeds de wacht bij hun schaapjes. Maar er verscheen een engel met een belangrijke boodschap: "Jezus is geboren!"

Drie wijzen

Bij de Rataplan waren de drie wijzen nog even een klein beetje de weg kwijt. Maar gelukkig; zij zagen door hun telescoop de ster, die aangaf waar de stal in Bethlehem is. Dus konden zij met hun geschenken op weg. Dat deden ook de wandelaars; zij gingen naar De Boekenberg, waar de kerststol en warme chocomel klaar stonden.

De actieve vrijwilligers van Dorpskerk en Michaelkerk zien terug op zeer geslaagd evenement. Een traditie die zeker voorgezet moet worden.

(Tekst en foto: Martin M. Marcus)

Meer berichten