Beauty en het beest is een muzikaal theaterspektakel over een dapper meisje en een verwende prins, met twee jaloerse zussen, grappige bediendes, magische goocheltrucs, een zingend bos en een groep dappere kinderen.
Beauty en het beest is een muzikaal theaterspektakel over een dapper meisje en een verwende prins, met twee jaloerse zussen, grappige bediendes, magische goocheltrucs, een zingend bos en een groep dappere kinderen. (Foto: Noa Verhofstad)

Auditie voor Beauty en het beest

Spijkenisse - De familievoorstelling Beauty en het beest is op 10 februari te zien in De Stoep en wordt gespeeld door acht professionele spelers van Maas theater en dans, acht zangers van het Nederlands Kamerkoor en acht lokale kinderen en jongeren (8 tot 16 jaar). Voor de acht kinderen en jongeren die mogen meespelen wordt een auditie gehouden.

Twaalf kinderen en jongeren uit Spijkenisse en omgeving hebben zich al aangemeld voor de auditie op 14 januari in Theater de Stoep.

Nog aanmelden

Maar jeugd kan zich hiervoor nog aanmelden. Er zijn nog een beperkt aantal auditieplekken over. De auditie is eigenlijk een workshop, dus ook als de kinderen niet worden gekozen, hebben zij toch een leuke middag. Informatie en aanmelden kan via de site maastd.nl/meespelen.

Meespeelproject

Beauty en het beest wordt gebracht door professionele acteurs van Maas theater en dans en professionele zangers van het Nederlands Kamerkoor. Daarnaast zoekt Maas in alle tourneesteden kinderen en jongeren die willen meespelen. Regisseur Moniek Merkx over het meespeelproject: "Bij Maas zie je altijd echte mensen op het podium, stoere professionele performers die zich echt durven laten zien. Daarnaast kijken we steeds vaker naar echte mensen zonder opleiding. We zoeken ongewone persoonlijkheden, kinderen en jongeren die rustig en innemend zichzelf durven zijn." Bij de auditie in Spijkenisse zijn nog een beperkt aantal plekken.

Repeteren

De acht kinderen en jongeren die na de auditie worden gekozen, zullen twee keer repeteren, namelijk op 3 februari in het CvdKS en op 10 februari in Theater de Stoep, beide dagen van 13.00 tot 17.00 uur. Welk kind heeft de moed om het beest in de ogen te kijken? Soms moet je doorzetten, desnoods met je ogen dicht. Als er een roos is geplukt, een belofte is gemaakt. Dan word je een held in een onvermijdelijk liefdesverhaal.

Theaterspektakel

Beauty en het beest is een muzikaal theaterspektakel over een dapper meisje en een verwende prins, met twee jaloerse zussen, grappige bediendes, magische goocheltrucs, een zingend bos en een groep dappere kinderen.

Meer informatie

Het betoverend liefdesverhaal voor iedereen van 8 tot 108 is 10 februari 2018 in Spijkenisse te zien. Meer informatie over de voorstelling op www.theaterdestoep.nl. Op donderdag 21 december beleeft de voorstelling Beauty en het beest haar première in Stadsschouwburg Utrecht. Na een serie in de kerstvakantie in Utrecht, toert Maas theater en dans tot en met 11 maart 2018 door heel Nederland.

Meer berichten