Eva Moraal schrijft Alf voor kerstbundel Wonderland.
Eva Moraal schrijft Alf voor kerstbundel Wonderland. (Foto: Nwel Saturday Photography)

Wonderland klaar voor kerst

Spijkenisse - Begin vorige maand werd de kerstbundel Wonderland bij Boekhandel Haasbeek in Alphen aan den Rijn door uitgeverij Dutch Venture Publishers gepresenteerd. Het boek, dat 10 romantische kerstverhalen bevat en bedoeld is voor jong volwassenen is uniek, want tot nu toe gaf geen enkele Nederlandse uitgeverij een kerstbundel uit voor deze doelgroep. Daarbij komt nog dat de tien verhalen zijn geschreven door Nederlandse en Vlaamse auteurs. Een van hen is Eva Moraal uit Spijkenisse.

Voor haar een bijzondere ervaring, want gezamenlijk een boek presenteren blijft toch heel bijzonder. Eva heeft al een aantal boeken op haar naam staan, met soms heftige thema's Voor de nu 35-jarige Eva is de kerstbundel Wonderland dan ook een 'feelgood-verhaal. Maar dat maakt de presentatie niet minder spannend, want een boek gezamenlijk schrijven en presenteren is toch eigenlijk wel heel leuk, vindt ze zelf. "Er was een mooie opkomst tijdens de presentatie. Alle stoelen waren bezet", vertelt Eva.

Young Adult auteur

Van de tien auteurs waren er acht aanwezig. Cathinca van Sprundel, zelf ook Young Adult auteur maar niet in de bundel, speelde harp en zong, voordat Jen Minkman, uitgever Dutch Venture Publishers, de middag opende. Eva: "Jen vertelde hoe de bundel tot stand was gekomen. Al jaren las zij graag bundels met YA-verhalen, maar die verschijnen vooral in het Engels. Vorig jaar met Kerst kreeg zij ineens het idee om ook eens een Nederlandstalige bundel uit te brengen en wat is een mooier thema dan kerst? Toen was het natuurlijk te laat, maar nu een jaar later, is de eerste Nederlandstalige YA-kerstbundel een feit."

Diversiteit aan verhalen

Het werd vervolgens een gezellige presentatie waarbij iedere auteur door Jen naar voren werd geroepen om te komen vertellen waar het verhaal over ging. "De aanwezigen konden daardoor een indruk krijgen van de diversiteit aan verhalen in de bundel die spannend, avontuurlijk, romantisch en fantastisch zijn", legt Eva uit.

Alf

Ook haar verhaal 'Alf' komt aan bod. Het verhaal heeft een magisch tintje en heeft iets hoopvol. "Het verhaal gaat over de boze Sigrid die na de plotse scheiding van haar ouders besluit kerst alleen door te brengen. Hoe kunnen ze na vierentwintig jaar zomaar uit elkaar gaan? Maar dan ontmoet ze, op kerstavond, een vreemde lichte jongen. Met wie ze ook nog eens ingesneeuwd raakt. Sigrid mag dan wel klaar zijn met de liefde, de liefde lijkt nog niet klaar met haar."

Succesvol

De bundel is al succesvol. Wonderland, met illustraties van Emmy van Ruijven, is te koop in iedere boekhandel en ook als e-book verkrijgbaar. De verkoopprijs 17,95 euro.

(Tekst: Patricia van den Blink)

Meer berichten