Overhandiging van eerste exemplaar aan wethouder Hans van der Velde (Foto: PR).
Overhandiging van eerste exemplaar aan wethouder Hans van der Velde (Foto: PR). (Foto: PR)

Zuidlandse beschrijft hoe je werk maakt van je loopbaan

Nisswaard - In Cultuurhuis Nieuwe Veste presenteerde, de uit Zuidland afkomstige arbeidsmarktspecialist, Brigitte Grootveld haar eerste boek: 'In 13 stappen werk maken van jouw loopbaan'.

Het eerste exemplaar overhandigde ze aan wethouder Hans van der Velde van gemeente Hellevoetsluis die Wet Werk en Bijstand en Onderwijs in zijn portefeuille heeft. In een interview met John Vingerling, officieel UCI speaker bij (baan)wielrennen en marathonschaatsen, vertelde bij de presentatie alles over het boek.

Stappenplan

Grootveld vertelde hoe zij de afgelopen jaren is gekomen tot het door haar ontwikkelde praktijkgerichte stappenplan waarover ze dit boek schreef. Ook gaf ze een toelichting op hoe dit boek inspringt op de ontwikkelingen in de arbeidsmarkt. De arbeidsmarkt anno nu kent ondanks de economische groei nog vele werkzoekenden.

Latent werkzoekenden

En dankzij de toename van het aantal vacatures een groeiend aantal latent werkzoekenden. Mensen durven voorzichtig rond te kijken en na te denken wat ze dan echt willen en waar ze blij van worden. Een proces dat bij menigeen in het hoofd maalt, maar niet tot een concreet eindresultaat leidt.

Passende baan

Doel van dit boek is onder andere de werkzoekende via overheid of werkgever vanuit een uitkeringspositie, een reorganisatie of een mobiliteitsplan te begeleiden naar een passende baan. Dat vraagt niet alleen om kennis en informatie maar ook om actie. Meer informatie: www.zichtbaaropzoek.nl.

Meer berichten