Iraanse vluchteling Yoones was aanwezig bij de kerstvieringen op Scala Rietvelden om zelf zijn verhaal te doen over onder meer vluchtelingenkamp Kara Tepe.
Iraanse vluchteling Yoones was aanwezig bij de kerstvieringen op Scala Rietvelden om zelf zijn verhaal te doen over onder meer vluchtelingenkamp Kara Tepe. (Foto: Scala Rietvelden)

Kerst op Scala Rietvelden: 'De ander als mens zien staan'

Nissewaard - Op Scala Rietvelden is de jaarlijkse kerstviering weer op bijzondere wijze vormgegeven.

Op initiatief van docente maatschappijleer Tamara Bedeaux schreven de leerlingen kaarten voor ouderen in instellingen binnen Nissewaard. Tamara Bedeaux: "Het idee was om ouderen in verzorgings- of verpleeghuizen te verblijden met (zelf ontworpen) kerstkaartjes van onze leerlingen. Careyn heeft mij aan adressen geholpen van hun instellingen in Spijkenisse en Zuidland en doorgegeven hoeveel bewoners er zijn. Het was voor de leerlingen goed om te zien wat voor een plezier het ouderen deed om een kerstkaartje te ontvangen."

Helpende handen

In drie vieringen werd verder rond het thema 'Helpende handen' stilgestaan bij het verhaal van Iraanse vluchteling Yoones die in ons land zijn asielaanvraag afwacht. Aanleiding was het werk dat Rik Bierling (20) op vluchtelingenkamp Kara Tepe op Lesbos (Griekenland) verricht. Rick ontmoette Yoones toen hij als vrijwilliger voor het eerst dit kamp bezocht.

Videoverslag

'Jongens van Lucht' maakten toen ook een videoverslag over een vluchtelingenkamp in Griekenland voor het bevrijdingsfestival in Groningen. Ferrie Bierling, docent levensbeschouwing: "Wij wilden in deze viering met deze documentaire aandacht vragen voor mensen in Europa die niet in vrijheid leven en duidelijk maken wat je als medemens of naaste daar aan kunt doen. Ik ben blij dat Yoones aanwezig kon zijn om zelf zijn verhaal te doen. Zijn aangrijpend relaas maakte een aantal leerlingen ook nieuwsgierig naar het werk als vrijwilliger."

Voorrecht

Bierling vervolgt: Voor mij is dat Kerst: de ander als mens zien staan. Dat we als christelijke school zo de geboorte van Jezus handen en voeten geven, vind ik nog steeds een voorrecht."

Meer berichten