Er werden zelfgemaakte houten kerstobjecten verkocht die de kinderen in de ochtenduren hadden gemaakt.
Er werden zelfgemaakte houten kerstobjecten verkocht die de kinderen in de ochtenduren hadden gemaakt. (Foto: Katinka de Jager)

De Morgenster steunt de Zorgnijverij met kerstmarkt

Spijkenisse - De kinderen van basisschool de Morgenster hebben 22 december een prachtig bedrag verdiend voor de Zorgnijverij met een kerstmarkt op het schoolplein van de bijbelgetrouwe school.

Op de kerstmarkt werden zelfgemaakte houten kerstobjecten verkocht, die de kinderen in de ochtenduren hadden gemaakt onder begeleiding van medewerkers van de Zorgnijverij. Ouders en kinderen zorgden daarnaast voor lekkers, zoals taart, erwtensoep, koekjes en chocolademelk met slagroom, dat de bezoekers konden kopen.

'Met de pet' rond

Een groep kinderen voerde een dans op en het Sterrenkoor zong een lied, waarna kinderen 'met de pet' rondgingen om geld in te zamelen. De kinderen genoten er zichtbaar van om hun ouders, opa's, oma's en andere belangstellenden rond te leiden over de kerstmarkt. Kinderen van de onderbouw hadden in de week voorafgaand aan de kerstmarkt uitnodigingen bezorgd bij de buren van de school.

Opbrengst

De volledige opbrengst van de kerstmarkt, bijna 600,00 euro, gaat naar de Zorgnijverij (www.zorgnijverij.nl). Deze biedt dagbesteding en begeleiding voor kinderen, tieners, jongeren en volwassenen met een verstandelijke en/of psychiatrische beperking.

Inzetten voor anderen

Een actie als deze past in het streven van de Morgenster (www.gbsdemorgenster.nl) om kinderen te leren zich in te zetten voor anderen, en een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij.

(Tekst: Willeke Herwig, foto: Katinka de Jager)

Meer berichten