Er kwam geen einde aan. De gehele oudejaarsavond tot ruim in het nieuwe jaar was er overal vuurwerk te zien en te horen, zoals hier nabij de oude molen en haven van Spijkenisse.
Er kwam geen einde aan. De gehele oudejaarsavond tot ruim in het nieuwe jaar was er overal vuurwerk te zien en te horen, zoals hier nabij de oude molen en haven van Spijkenisse. (Foto: Joop van der Hor)

Brandweer maakt zelfgemaakte bom onschadelijk

Nissewaard - Ruim 1000 agenten van de eenheid Rotterdam en enkele honderden andere hulpverleners lieten het thuisfront met de oliebollen en champagne achter om de jaarwisseling voor de inwoners van Nissewaard en elders binnen het werkgebied van de eenheid Rotterdam veilig te doen laten verlopen.

Regen en harde wind zorgden ervoor aanzienlijk minder mensen op straat waren dan voorgaande jaren. En dat vertaalde zich volgens politiechef Frank Pauw in het relatief lage aantal arrestanten: 90 voor de 32 gemeentes in het werkgebied.

Brandweer

De brandweer had daarentegen een drukke nacht. De veiligheidsregio´s Zuid-Holland-Zuid en Rotterdam Rijnmond moesten zo´n 840 keer uitrukken. Ook op Voorne-Putten moest de brandweer verschillende keren in actie komen. Onder meer voor een brand in een schuur aan de Korenbloem in Spijkenisse-Noord waar, vermoedelijk door de harde wind, het vuur uit een vuurkorf oversloeg naar een flatgebouw. De brandweer wist erger te voorkomen. Eén persoon moest behandeld worden door de ambulancedienst wegens ademhalingsmoeilijkheden.

Oververhitte pan

Een oververhitte pan met oliebollen zette de eerste verdieping van het seniorencomplex Puttenstein aan de Gorsstraat in de rook. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Mortiergranaat

'Idioot en onverantwoordelijk' worden de twee mannen genoemd die een mortiergranaat hadden vervaardigd en deze in een stelling van hout, regenpijpen en ductape hadden bevestigd om deze af te steken. Politie en brandweer rukten massaal uit naar Kikkerveen in Waterland om te voorkomen dat de haperende mortier zou ontploffen. De brandweer besproeide de zelfgemaakte bom op advies van de Explosie Opruimings Dienst met water en maakte deze later onschadelijk.

200 kilo illegaal vuurwerk

Twee mannen werden aangehouden. In een nabijgelegen woning aan Ottersveen trof de politie ook nog eens 200 kilo illegaal vuurwerk aan.

Parkeerplaats Marrewijklaan

Doordat de gemeente een aantal doorgangen liet afsluiten was er dit jaar aanzienlijk minder schade in het centrum. Wel werden op de vroege Nieuwjaarsdag van meerdere geparkeerd staande auto's op de parkeerplaats aan de Marrewijklaan de spiegels getrapt. De politie vraagt getuigen te bellen naar 0900-8844.

(Tekst en foto: Joop van der Hor)

Shopbox

Meer berichten