Foto: Martin Marcus

Oudenhoorn is welkom bij Hellevoetsluis

Nissewaard - Het op nieuwjaarsdag monteren van het eerste officiële naambord, met daarop 'Oudenhoorn gem. Hellevoetsluis' werd een bijzondere gebeurtenis.

Een flink gedeelte van de bevolking was ervoor uitgelopen en de kantine van OHVV was er eigenlijk te klein voor. Bij het binnenkomen ontstond er eigenlijk een ongeorganiseerde, maar uiterst prettige nieuwjaarsreceptie, waarbij iedereen natuurlijk de beste wensen uitwisselde. Een bezoeker grapte zelfs; "Het is nu in de kantine drukker dan bij een kampioenswedstrijd."

Volle bak

De Hellevoetse burgemeester Milène Junius kwam net van een nieuwjaarsduik. Junius: "Oudenhoorn is welkom! Wat een drukte is het hier! Er zijn hier meer mensen dan net bij dat koude water gebeuren." Zij kreeg van Leen Keizerwaard, de motor achter de grenscorrectie, een fraaie afbeelding van het officiële Hellevoetse gemeenteschild. Keizerwaard: "Maar het is nu nog niet in orde. Er moet wel een (Ouden)hoorntje bij!" De burgemeester beloofde het zo snel mogelijk te regelen.

Met de hand

Burgemeester Milène Junius prees in een toespraakje de ambtenaren van Hellevoetsluis en Nissewaard. "De twee computersystemen kunnen elkaar niet goed verstaan. Dus zijn in de afgelopen weken alle 1.200 inwoners van Oudenhoorn met de hand ingevoerd in de basisadministratie van Hellevoetsluis", moest de burgemeester bekennen. "Maar daarnaast moesten er vele andere zaken ook geregeld worden. Normaal weten de gemeenten al minstens een jaar vooraf, dat er gegevens moeten worden uitgewisseld. Maar nu moest alles in een paar weken."

Schroevendraaier

Na een glaasje bubbels en de wens op een goede toekomst, ging het hele gezelschap naar buiten. Een stukje verderop moest aan de Eeweg een nieuw plaatsnaambord gemonteerd worden. De burgemeester klom op een platte wagen en schroefde heel vaardig het bord vast. De complete Hoornse Hoofden en de rest van het dorp hielden de werkzaamheden nauwkeurig in de gaten.

Kandidaten

De Nissewaardse politiek schitterde door een bijna complete afwezigheid. Alleen de fractie van het LOB was aanwezig. Opvallend is wel, dat er jarenlang geen enkele inwoner uit Oudenhoorn in de gemeenteraad van Bernisse of Nissewaard zat. Nu staan er wel vier Oudenhoornaars op een kieslijst van de verschillende politieke partijen in Hellevoetsluis.

(Tekst en foto: Martin Marcus)

Shopbox

Meer berichten