Angel Stein is dit jaar de jongste drager van een lintje. Zij wilde best samen met wethouder Kees Dijkman op de foto.
Angel Stein is dit jaar de jongste drager van een lintje. Zij wilde best samen met wethouder Kees Dijkman op de foto. (Foto: Martin Marcus)

Wel zeven jeugd- en jongerenlintjes

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Nissewaard zijn in de hal van het stadhuis voor de tiende maal de jeugd- en jongerenlintjes uitgereikt. Dit jaar zijn er vier Jeugdlintjes en drie Jongerenlintjes toebedeeld.

Nissewaard - Het eerste jeugdlintje ging naar Angel Stein (6). Zij is opgegeven door Ashley van Meeteren, die zelf een hartafwijking heeft. Ondanks haar eigen ziekte is Angel degene geweest die mevrouw Van Meeteren heeft gesteund bij haar chemokuren. Het tweede Jeugdlintje is aan Ansh Jakhari (8) overhandigd. Ansh is een veelbelovende jonge schaker, die zeker tot grote prestaties in de Nederlandse- en internationale schaakwereld in staat wordt geacht. Het derde Jeugdlintje kreeg Zhe Fok (10) opgespeld. Hij is geboren in China en heeft voor zijn adoptie bijna 4 jaar in een kindertehuis gewoond. Afgelopen mei is hij met zijn Nederlandse familie naar China gegaan, om zijn tehuis terug te zien. Zhe heeft een actie opgezet waar hij lege flessen verzamelde. Daarvan zijn de kinderkamers opgeknapt en zijn er voor de kinderen met verstandelijke beperkingen materialen gekocht voor de dagbesteding. Het laatste Jeugdlintje was voor Louisa-Britt Lewis (12). Zij verdient een lintje, omdat ze altijd haar chronisch zieke zus Jill bijstaat in moeilijke en vele ziekenhuisbezoeken. Louisa-Britt heeft het leven van haar zus gered, toen ze haar op een ochtend bewusteloos in bed aantrof. Door haar handelen is het gezin nog compleet.

Jongeren

Sorsha van der Ark (16) kreeg een jongerenlintje, zij doet al 4 jaar aan kitesurfen. Vorig jaar heeft zij een aantal belangrijke titels in de kitesurf-wereld behaald. Het tweede lintje ging naar Celine van der Knaap (17). Celine behoort tot de oudste groep van de jeugdleden van de Ruwaard van Puttengroep. Daarnaast is Celine vrijwilliger bij de KinderVakantieSpelen. Als laatste kreeg Jonathan van Loo (17) een lintje. Net als Celine is Jonathan voorgedragen door deze Scoutinggroep. Hij is oudste Explorer.

Meer berichten