Loco-burgemeester Dijkman speldt de koninklijke onderscheiding op de totaal verraste Meindert van Dijk.
Loco-burgemeester Dijkman speldt de koninklijke onderscheiding op de totaal verraste Meindert van Dijk. (Foto: Martin Marcus)

SCO'63 heeft een echte Ridder

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de voetbalclub in Spijkenisse-Noord was er een enorme verrassing voor Meindert van Dijk. De vrijwilliger is al 53 jaar lid van voetbalvereniging SCO'63. De club zelf bestaat precies een jaar langer.

Nissewaard - Afgelopen zaterdagmiddag ging er aanvankelijk niets bij hem dagen, toen hij door de voorzitter in het zonnetje werd gezet. Plotseling verscheen echter de hele familie van de verbaasde stille kracht in het zicht. Toen ook wethouder Kees Dijkman, met de ambtsketen om, naar voren kwam, had Meindert het even niet meer.

Behaagd

"Het heeft Zijne Majesteit behaagd om u een Koninklijke onderscheiding toe te kennen," zei de loco-burgemeester. En hij spelde het lintje op. Dat heeft Meindert van Dijk volledig verdient, want hier volgt een opsomming van zijn tomeloze inzet voor SCO'63. Van 1964 tot 2017 regelde hij onder andere het ophalen en verder distribueren van oud papier. Helaas zal hij dit jaar stoppen in verband met zijn gezondheid.

Van 1968 tot 1974 was Van Dijk trainer bij de selectie en de jeugd. Hij zorgde ervoor dat de club mooie resultaten bereikte en ook dat de jeugd het voetbalspel graag speelde en ook mooi bleef vinden. In de periode 1970 - 1974 was de Meindert van Dijk penningmeester. En van 1974 tot 1975 was hij voorzitter van de werkgroep van de bouw van de kantine. De heer Van Dijk was 1977-1983 voorzitter van SCO '63. Van 1984 tot 2001 was hij de motor betreffende sponsoractiviteiten, zoals rommelmarkten en loterijen. Meindert van Dijk is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Meer berichten