Ron van Houwelingen en begeleider Herbert Bezemer pakken de klus professioneel aan.
Ron van Houwelingen en begeleider Herbert Bezemer pakken de klus professioneel aan. (Foto: Martin Marcus)

Klussendienst pakt vele klussen aan

De klussendienst Spijkenisse is onderdeel van Ipse de Bruggen Maatwerk. De medewerkers van dit project in maatschappelijke ondersteuning en participatie hebben een afstand tot de arbeidsmarkt, maar ze willen allemaal heel graag aan de slag om de senioren te helpen

Nissewaard - Herbert Bezemer is begeleider bij de Klussendienst. "We werken dagelijks met twee begeleiders en op dit moment 7 medewerkers. Ook hebben we regelmatig stagiaires. We doen niet alleen het grote onderhoud in de tuin, maar ook diverse klussen in huis worden door onze medewerkers graag verricht. We werken voor senioren en minder draagkrachtigen, die de aangevraagde klussen niet zelf kunnen verrichten." Het is voor de medewerkers een prima vorm van dagbesteding. Het is aan ze te zien, dat het prima naar hun zin hebben. Na afloop van de klus zijn ze zichtbaar trots op hun werk.

Wachtlijst

Afgelopen vrijdag hebben de mannen en één vrouw een tuin in de wijk De Akkers weer helemaal piekfijn in orde gebracht. Tijdens de werkzaamheden gaf Herbert Bezemer aan: "We doen de klussen in alle wijken van Spijkenisse en in Hekelingen. Ik moet eerlijk zeggen, we zitten niet om werk verlegen. We hebben helaas nog een wachtlijst van vorig jaar weg te werken. Van de 450 opdrachten hebben we ongeveer 400 klussen aangepakt, dus moeten we nog even door. Nieuwe klanten moeten echter niet schromen om via de gemeente Nissewaard hun klussen door te geven!"

Samenwerking

Er is ook een prima samenwerking met de kringloopwinkel Rataplan en de Reinis. Een van de medewerkers komt er even bijstaan moppert een beetje: "Want door veel snoeiwerkzaamheden hebben we natuurlijk veel groen af te voeren. Op de oude stadswerf konden we de aanhangwagen makkelijk leeg schuiven, maar nu moeten we alles steeds over een rand in de container gooien. Dat kost ons veel meer tijd en werk hoor, pfff"

Meer berichten