Dolfijnen op winterkamp. Foto: Scouting Bernisse
Dolfijnen op winterkamp. Foto: Scouting Bernisse (Foto: Scouting Bernisse)

Dolfijnenkamp

Het afgelopen weekend zijn de dolfijnen (de groep van 7 tot 11 jaar) op winterkamp geweest. Dit keer redelijk dicht bij huis, ze logeerden in de prachtige accommodatie van de Hartelgroep in Spijkenisse. Na het openen van het kamp en het uitzwaaien van de ouders zijn de kinderen op hike gegaan. Een hike is combinatie van wandelen, speuren en uitvoeren van opdrachten. Info: scouting-bernisse@hotmail.com.

Nissewaard - Groepsleidster Adeline vertelde: een kamp is altijd een combinatie van het herhalen van aangeleerde vaardigheden en het leren van nieuwe vaardigheden en daardoor zeer waardevol. Kinderen maken altijd een enorme groei door tijdens zo'n kamp. Doordat er oudere en jongere kinderen meegaan leren ze van elkaar. Wij vullen die kennis waar nodig aan. Daarnaast groeien we als groep door tijd met elkaar zonder ouders door te brengen. Daarnaast is op kamp gaan natuurlijk ook gewoon heel leuk!
De hike bracht hen naar de metro waarmee ze naar het Maritiem Museum in Rotterdam zijn gegaan. De kinderen werkten aan hun journalistiek insigne, om die te behalen hebben ze van hun tocht en belevenissen een beeldverslag gemaakt. Toen de ouders hen zondagmiddag op kwamen halen waren alle beeldverslagen klaar en konden de kinderen terugkijken op een geweldig weekend.
De gewone opkomsten van de dolfijnen zijn op zaterdag van 10:00 tot 12:00 bij het clubgebouw aan de Wieldijk 2 in Heenvliet. Scouting Bernisse heeft nog andere speltakken, de verkenners tussen 11 en 16 jaar, de wilde vaart van 16 tot en met 18 jaar en vanaf 18 jaar ben je plusscout. Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen via mail scouting-bernisse@hotmail.com

Meer berichten