Foto: Martin Marcus

Niels jongleert overal in de wereld

Nissewaard - "Maar De Boekenberg heeft een mooi, glazen dak!" gaat hij verder. "Het zonnetje scheen volop en daardoor zag ik de ballen, knotsen en werpmessen die ik opwierp, nauwelijks. Ook omdat de vele voorwerpen dezelfde kleur hebben als de lucht. Dat was wel even spannend!"

Thuis

Niels is een paar maanden thuis. Tussen al zijn optredens overal in de wereld door, is het nu even rustig. Maar stilzitten kan hij niet. Dus was hij vorige week te gast bij koffietijd bij RTL4 en heeft hij regelmatig optredens zo her en der in het land. Niels Duinker: "Van eind februari tot maart ben ik alweer met mijn theatershow in het buitenland. Dan ga ik aan boord van het luxe cruiseschip, de Insignia. Dat is niet het eerste cruiseschip waarop ik opgetreden heb. In de afgelopen jaren ben ik aan boord van verschillende cruiseschepen werkelijk hele wereld over gevaren."

Las Vegas

De Spijkenisser heeft een indrukwekkende serie optredens in Las Vegas achter de rug. "Afgelopen jaar heb ik 10 maanden lang met mijn jongleer-act opgetreden in de grootste en oudste "Comedy Variety Show" in Noord-Amerika, het Comedy Barn Theater. Ik heb daar zo'n 500 shows gedaan", zegt Niels. "In het rustige seizoen deed ik 6 shows in de week en in het hoogseizoen zelfs twee shows op een dag in een theater, waar 500 gasten zich prima vermaakten in een variété show met diverse andere artiesten. Dit jaar werk ik weer van maart tot en met januari 2019 in die show, mijn contract is verlengd. Daarnaast heb ik ook een avondvullende theatershow, waarin ik al mijn jongleer kunsten uit de kast haal."

Spijkenisser

De interesse in het jongleren zat er bij Niels al heel vroeg in. Zijn ouders verhuisden, toen hij 2 jaar was, naar Spijkenisse. We kunnen dus gerust zeggen, dat de wortels van al zijn jongleerkunsten in de jonge stad aan de Oude Maas liggen. Hij heeft door heel hard trainen, de absolute wereldtop in deze bekende vorm in het aloude variété bereikt. "Helaas is het variété in Nederland en grote delen van Europa zo goed als dood", zegt Niels wel direct. "Maar in andere delen van de wereld leeft deze aparte kunstvorm nog steeds, zeker in Las Vegas. Daarom is mijn contract in het wereldcentrum van de variété met 10 maanden verlengt! In juli ga ik ook in Amerika een keer optreden in de gala show voor het grote jaarlijkse congres van de International Brotherhood of Magicians. De IBM is de grootste vakbond voor goochelaars ter wereld en het is een hele eer voor mij dat ik nu door hen geboekt ben!"

Veel prijzen

"Vorig jaar heb ik met 14 bekers weten te jongleren. Deze week stuurde Guinness World Records mij het certificaat voor mijn record van 'Most Shaker Cups Juggled. Ook ontving ik (als eerste Nederlander ooit) de Assist World Records Trophy", zegt Niels Duinker. "Het heel populaire YouTube kanaal #PeopleAreAwesome heeft mijn record met de 14 bekers opgenomen in hun highlights video van de maand januari, deze heeft op Facebook en YouTube nu al meer dan 3 miljoen views."

Meer berichten

Shopbox