Ijspret in Zuidland. Foto: Roel van Deursen
Ijspret in Zuidland. Foto: Roel van Deursen (Foto: Roel van Deursen)
met video

Sneeuw- en ijspret in Beeld

Buurtjournalist Roel van Deursen is aan het einde van vorige week op pad geweest om de sneeuw- en ijspret vast te leggen op foto en film. Bekijk hieronder de diverse filmpjes die hij heeft gemaakt.

Donderdag opende in Ijsclub Nooitgedacht in Oudenhoorn de lange baan. Daar kwamen flink wat professionele rijders op af. De baan is goed geprepareerd door er regelmatig water op te sproeien m.b.v. tankwagens, ook 's nachts! Donderdag 1 maart, werd er op beide banen volop geschaatst. Vanwege de doorstaande oostenwind was het verloop groot en was het aantal personen die gebruik maakten van de baan, moeilijk bij te houden. Schatting was tussen de 400 en 500 liefhebbers. Klik voor dit filmpje HIER.

Zuidland

Op vrijdag 2 maart kon de ijsbaan van ijsclub Vooruitgang in Zuidland eindelijk open. Door regelmatig bij te sproeien ontstond er, ondanks de harde oostenwind, toch nog een gladde ijsvloer. Jong en oud vermaakte zich, mannetje met stoel bleef maar vallen en trok de aandacht. Doorzettertje, dit Zuidlandertje! Ook morgen verwacht de ijsclub nog open te zijn voor schaatsliefhebbers. Voor het filmpje klik HIER.

Sneeuw happen

Op zaterdag 3 maart, lag er een sneeuwdek op het grasveld voor de flat van buurtjournalist Roel van Deursen. Voor Cocker Spaniël Ozzie dolle winterpret, hij had alleen soms moeite met het vinden van zijn bal en hij vond sneeuw happen niet zo'n succes...Voor het filmpje klik HIER.

Meer berichten

Shopbox