Vorig jaar werd er 24 uur achtereen gedart voor de stichting Villa Joep. Organisator Jan van Eck maakt bekend dat dit jaar de opbrengst bestemd is voor de stichting RoPaRun. Foto: Joop van der Hor
Vorig jaar werd er 24 uur achtereen gedart voor de stichting Villa Joep. Organisator Jan van Eck maakt bekend dat dit jaar de opbrengst bestemd is voor de stichting RoPaRun. Foto: Joop van der Hor (Foto: Joop van der Hor)

24 Uur darten tegen kanker

24 Uur achtereen darten. Je hoeft niet gek te zijn om deel te nemen maar het helpt wel. 'Gek' in ieder geval op darten voor een goed doel. Vorig jaar was de opbrengst bestemd voor de stichting Villa Joep in haar strijd tegen Neuroblastoom, een zeldzame vorm van kinderkanker. Dit jaar wederom tegen kanker: de stichting RoPaRun.

NISSEWAARD - Organisator is Spijkenisser Jan van Eck en zijn team van vrijwilligers. Het Dorpshuis van Hekelingen is dit jaar gastheer van het welbekende goede doelen darttoernooi dat dit dit jaar plaatsvindt op vrijdag 30 en zaterdag 31 maart. Van Eck en de overige vrijwilligers zijn al weer vele maanden in touw om het grootste dartevenement van deze regio weer tiptop te organiseren. Als hoofdsponsor heeft zich Barendregt's kistenfabriek uit Spijkenisse aangediend. Jan: "De dartmarathon heeft in de voorgaande 9 edities ruim €190.000,- opgebracht, wat allemaal naar het goede doel is gegaan o.a. Roparun, ALS, Villa Joep en het Maasstad Ziekenhuis Brandwonden Centrum. Er is plaats voor 80 darters die een etmaal lang pijltjes gooien om geld in te zamelen voor mensen met kanker. Vooral de laatste uren zijn slopend", weet Jan van Eck uit eigen ervaring. "De uitputting slaat vaak na zo'n 14 uur darten keihard toe. Je kuiten verkrampen en je armen worden zwaar. Zelfs de darts zijn op een gegeven moment bijna niet meer te tillen. Je handen weigeren gewoon dienst." Met pauzes van twintig minuten tussen de partijen moeten de deelnemers tot vijf uur 's middags vol aan de bak. Daarna volgen de finales. De deelnemers worden goed verzorgd; broodjes, snacks, een stevig ontbijt en een warme hap verzorgd door Cateringbedrijf 'De Hollandsche Pot' uit Spijkenisse. Toeschouwers zijn onmisbaar en van harte welkom.

Tevens steunt de 24 uurs Dartmarathon RoPaRunteam 300 'Stichting een 2e Kans' welke dit jaar voor het eerst deelneemt aan de Roparun, de langste estafetteloop ter wereld. Wat 10 jaar geleden begon als een geintje is nu een uiterst serieuze bezigheid voor het goede doel en de strijd tegen kanker.

Meer berichten

Shopbox