Fikse donatie voor de fluisterboot

Onlangs tekende raffinaderij directeur Harro van de Rhee van ExxonMobil een symbolische cheque van €10.000 aan het bestuur van stichting Fluisterboot Voorne Putten. ExxonMobil is daarmee het eerste grote bedrijf in onze regio dat een bijdrage levert aan het startbedrag voor de aanschaf van de fluisterboot.

Nissewaard - Met deze donatie wordt ook de provinciale toezegging, via de Landschapstafel, van de helft van de investering zeker gesteld. Een fluisterboot voor de inwoners en recreanten uit Nissewaard en omgeving is een grote stap dichterbij gekomen!
Er moet totaal nog ca 35% worden opgehaald van de totale investeringskosten van €300.000. "Dan gaan we de boot laten bouwen", aldus Fred Lorsheijd, voorzitter van de stichting. Nagenoeg alle investeringen gaan vooral naar waardevaste zaken als de boot, de aanpassingen voor mindervaliden, het onderhoud, de inrichting van het boothuis en informatiecentrum.
Wanneer hiervoor voldoende middelen zijn, is het project voor de lange termijn veiliggesteld. De fluisterboot is uiteindelijk zelfvoorzienend door de verkoop van kaarten en groepsdagtochten. Het plan en de begroting zijn klaar. Met de bijdrage van ExxonMobil is de stichting Fluiterboot Voorne-Putten voorzien van het startkapitaal voor het werven van overige sponsoren en het uitvoeren van het promotieplan. Deze bijdrage maakt dat we ons promotie- en wervingsplan kunnen gaan uitvoeren. Het plan is voor belangstellenden te downloaden van onze website www.rondvaarttochten.info.
De Stichting Fluisterboot Voorne-Putten is opgericht om de natuur van dichtbij te laten beleven, in alle jaargetijden. Men wil hiermee een positieve impuls leveren aan de eco-toeristische ontwikkelingen op Voorne-Putten. De nieuwe boot - overdekt en verwarmd - is ruim genoeg voor 50 gasten. De boot kan ook mensen met een beperking meenemen. Een toeristische vaarverbinding met historisch Brielle en aansluiting op bestaande fietsroutes behoren tot de mogelijkheden.

Meer berichten

Shopbox