Spivo haalt punt binnen.
Spivo haalt punt binnen.

Spivo verdient een punt bij runner-up

Spivo heeft een dik verdiend punt overgehouden aan het treffen met nummer 2 Somas Activia in Sint Anthonis. Tweeënhalve set deed Spivo niet onder voor Somas. Daarin kreeg Spivo in zowel de eerste als de vierde set setpoints. Waar Spivo in set 1 faalde, slaagde het wel in set 4.

Nissewaard - Na een korte wandeling door het gezellige Sint Anthonis begon Spivo, iets later dan gepland, met Anouk, Katja, Rachelle, Daisy, Romilda, Alicia en Carmel aan de lastige opgave om punten te stelen van het sterke Somas Activia. Sabine was geblesseerd en ook Maaike was niet volledig inzetbaar. Spivo speelde fris en tot 8-8 ging de stand gelijk op. Serverend deed Spivo wat was afgesproken, maar het werd vaak via het blok geklopt door de aanvallers van Somas. Langzaam sloop Somas wat weg en Spivo maakte teveel servicefouten. De middenaanval van Spivo was succesvol en mede door een sterke fase van Carmel en Anouk kwam Spivo op 17-17 weer langszij. Somas schroefde de servicedruk echter op en liep uit naar 23-20. Maaike werd ingebracht en Daisy kwam aan service. Spivo was sterk aan het net en draaide de rollen om. Op 23-24 werd een setpoint weggepoetst door Somas en daarna was de thuisploeg scherp aan het net bij twee identieke punten (26-24).
In de beginfase van set 2 kwam Spivo, ongewijzigd qua startopstelling, goed mee met Somas. Echter werd er nog steeds teveel fout geserveerd. Even was Spivo slordig in het afmaken van de kansen, terwijl Somas dat juist goed deed. Spivo kwam moeilijk langs het sterke blok, maar op Katja’s service vocht Spivo zich terug tot 12-10. Spivo wist haar servicedruk te verhogen en naderde de Brabanders tot op 14-13, maar daarna liep Somas uit. Spivo voerde de tactische opdrachten matig uit en kwam onder servicedruk te staan. Er was geen houden aan en de set ging uiteindelijk ruim verloren (25-16).
Maaike en Lyllou startten in de basisopstelling. De opening van set 3 werd gekenmerkt door foutservices van beide kanten. Spivo was slordig in de rally en er werden te vaak kleine foutjes gemaakt die ervoor zorgden dat Somas niet onder druk kon worden gezet. Het is zo’n moment dat Spivo wenste een vollere bank te hebben, maar helaas was dat vandaag niet het geval. De scherpte in verdedigend opzicht, dat de eerste anderhalve set aanwezig was, ontbrak nu. Ondanks dat Spivo af en toe mooie punten maakte, liep de achterstand snel op en meer dan eens gaf Spivo de punten kinderlijk eenvoudig cadeau. Een kansloze set was het gevolg (25-11).
Net als in de thuiswedstrijd tegen Somas keek Spivo dus tegen een 3-0 achterstand aan. Meteen kreeg Spivo drie punten om de oren in de vierde set. Lyllou schudde haar team wakker door een bal in de 3-meter te beuken. Toch moest Spivo op 8-4 een time-out nemen, waarin besloten werd volledig op karakter verder te spelen. Alicia kwam aan service en maakte een serie van 9(!) punten. Lyllou heerste aan het net en de wissels stuwden hun teammaatjes voort. Spivo kon lang de voorsprong van 3 á 4 punten vasthouden, maar mede door een paar ‘lucky shots’ kwam Somas er weer naast op 21-21. De passing stond in die fase onder druk, maar Spivo hield stand. Door met lef in aanval en onverzettelijkheid in verdediging te spelen, creëerde Spivo op 23-24 opnieuw een setpoint. Dat werd verspeeld, maar in de verlenging kon Spivo de verdiende setwinst toch veilig stellen (24-26)
Op serveren na, speelde Spivo tweeënhalve set prima in een sportieve en sfeervolle wedstrijd. Met een krappe selectie werd de veerkracht van Spivo maximaal op de proef gesteld. De vierde set voelde dan ook als pure winst en gerechtigdheid. Een mooie opsteker in een seizoen van punten sprokkelen. Volgende week ontvangen we VCN. Thuis, maar niet in Den Oert! Wees welkom in Sporthal Maaswijk.

Meer berichten

Shopbox