Foto: Joop van der Hor

Hoop voor doodzieke Marjolein

Begin dit jaar verscheen een paginagroot artikel in deze krant waarin broer Sjors Hoogendam en schoonzusje Wendy van 't Wout een emotionele oproep deden om geld bijeen te krijgen voor een stamcelbehandeling voor de doodzieke Marjolein.

NISSEWAARD - "Dankzij vele acties en giften is veel geld opgehaald en hebben we het nog ontbrekende deel kunnen lenen. Langer wachten was onverantwoordelijk", zegt Wendy beslist. Op 20 januari is Marjolein met haar ouders en vriend Sander vertrokken naar Duitsland voor een twee durende loodzware stamcelbehandeling te ondergaan in de Infusiokliniek in Frankfurt. Wendy: "Marjolein lijdt al 12 jaar aan een onderschatte en veel te laat ontdekte chronische vorm van de ziekte van Lyme. Bij aankomst werd zij hartelijk ontvangen door vriendelijk personeel. Infusio heeft stamcellen uit haar lichaam gehaald, behandeld en weer terug geplaatst. Ook werd ze ontgift en haar zenuwpijn behandeld, een heel zware en slopende behandeling. Haar behandelend arts zei bij de start: "Je hoofd gaat me haten maar je lichaam gaat van me houden." Inmiddels is ze terug in Nederland. Op dit moment gaat het nog niet goed met Marjolein De behandeling heeft een inwerktijd nodig van 100 dagen. Naar verwachting zal ze eind april verbetering moeten gaan ervaren. Haar immuunsysteem is als het ware gereset. In mei moet ze voor een week terug naar Infusio voor verder onderzoek. "Wij danken namens Marjolein en de hele familie alle lezers en donateurs. Zonder u had Marjolein deze behandeling nooit kunnen krijgen. De actie loopt nog steeds aangezien het laatste gedeelte van het bedrag geleend is", aldus schoonzusje Wendy. De donaties zijn nodig omdat de ziektekostenverzekeraars in Nederland een dergelijke alternatieve behandeling niet vergoeden. N.a.v. het eerste artikel in deze krant over de zieke Marjolein Hoogendam heeft zich een 2e patiënte uit Spijkenisse met een onderkende vorm van de ziekte van Lyme gemeld waarna er contact is gelegd met de familie van Marjolein gebracht voor informatie-uitwisseling en delen van ervaringen.

Donaties uit het bedrijfsleven of van particulieren blijven nodig om Marjolein haar leven terug te geven. Er is €35.000 nodig. Op de speciale Facebook pagina worden updates geplaatst over de donatie actie en natuurlijk hoe het met haar gaat! Rechtstreeks doneren kan natuurlijk ook via rekeningnummer: NL10 RABO 0323 1477 12 op naam van Ingrid Hoogendam-Nuesink eo Marjolein Hoogendam.

Meer berichten

Shopbox