Ingezonden: Een prestatie van formaat in geheimschrift.

Nils van Veen en Lucas Joling , twee eindexamenkandidaten van de Vwo afdeling van het Scala, hebben de finale bereikt van de Pythagoras wiskunde profielwedstrijd. Een prestatie van formaat in geheimschrift!

Zij mogen namelijk onder het toeziend oog van deskundigen uit de universitaire wereld en andere belangstellenden hun profielwerkstuk Cryptologie, een soort Vwo afstudeerscriptie over het geheimschrift presenteren op het Nederlands Mathematisch Congres, dat gehouden wordt op 4 april 2018 in de Koningshof in Veldhoven. Na afloop krijgen Nils en Lucas te horen of ze ook de publieksprijs in de wacht gesleept hebben.

Bijzonder aan hun profielwerkstuk voor het vak wiskunde is de eigen theorie, die zowel klassieke als moderne elementen bevatten van de Cryptologie, in het bijzonder de transfer naar de Rubik’s Cube is een opvallende originele denkstap. Het profielwerkstuk staat ook bol van de prachtige kleurenplaatjes, de bijbehorende stappenplannen, de blockchains, bitcoins en de cryptomunten en dat alles toch nog laagdrempelig geschreven. Kortom u moet dit gelezen hebben, een echte must have. Belangstellenden kunnen het profielwerkstuk bij het Scala aanvragen. In overleg met de schrijvers zal er gekeken worden naar de kosten van een exemplaar Cryptologie. U zult dus nog even geduld moeten hebben.

Shopbox

Meer berichten