Foto: Patricia van den Blink

Burnice Trinidad: Wereld verbeteren, begint bij jezelf

Deze week is Burnice Trinidad Nissewaarder van de Week. Burnice werd op het zonnige Curaçao geboren, kwam op haar achtste naar Nederland en groeide op in de Voorden in Spijkenisse. Inmiddels is ze 44 en woont samen met partner Haibert in Vogelenzang-Noord.. Ze is moeder van dochters Shanice(16) en Suehaeley(7 ). Momenteel is Burnice vooral moeder, want haar kinderen staan voor haar op nummer 1 . Maar daarnaast zet zij zich in als vrijwilligster. Iets heel vanzelfsprekends, vindt ze zelf. De wereld verbeteren begint bij jezelf is haar motto.

Spijkenisse- Burnice weet zich de aankomst in Nederland nog goed te herinneren. "Ik was acht en het was zomer. Dus qua temperatuur viel het wel mee ", vertelt ze. "Tijdens de rit van Schiphol naar Spijkenisse , waar we gingen wonen, zag ik de koeien en het gras. Dat is één van de dingen die mij is bijgebleven, want op Curaçao zijn die er niet. We gingen een jaar bij mijn tante wonen aan de Gaffelvoorde. Mijn vader was eerst naar Nederland gekomen en later mijn moeder", gaat ze verder. Al snel krijgt het gezin Trinidad een eigen woning in dezelfde wijk. Na haar middelbare school op De Ring van Putten gaat ze naar het Zadkine waar ze haar opleiding Verzorging volgt. Een opleiding die haar aan het hart ligt. "Na mijn opleiding ben ik verzorgende geweest bij de Zuidwester en later ook in de bejaardenzorg. Ik heb altijd met plezier in de zorg gewerkt", zegt ze. Na de komst van haar dochter Suehaeley stopt Burnice toch met werken. Maar stilzitten doet ze niet. Op school van haar dochter maakt ze zich nuttig.

Ik wil meedenken over verbeteringen binnen Spijkenisse

Ze gaat in de Ouderraad ,helpt met de overblijf en met het plannen van diverse schoolevenementen. Burnice: "Heel even heb ik nog getwijfeld of ik terug in de zorg moest gaan. Ik zag de veranderingen in de zorg en dacht toen wil ik dit wel? Ik wilde iets anders. Opnieuw beginnen in de maatschappij". Burnice volgt een opleiding bij de Tafel van 7 ,een leerwerkproject in Rotterdam. Tijdens dit leerwerkproject, bedoeld voor vrouwen uit diverse culturen die een passie voor koken en een afstand op de arbeidsmarkt hebben, loopt Burnice stage waar ze leert koken en serveren. Maar ook het vrijwilligerswerk breidt zich verder uit. Burnice plant evenementen voor de wijk Vogelenzang-Noord en ze wordt coördinator bij Buurtpreventie Vogelenzang-Noord. "Ik loop niet door de wijk", zegt ze. "Ik werk het liefst achter de schermen. Ik plan de roosters en coördineer de contacten van Gemeente Nissewaard en de wijkagent. Ik vind het belangrijk dat de wijk waarin mijn kinderen wonen goed en verzorgd is en vind het belangrijk om hieraan iets bij te dragen en zelf goed initiatief te tonen. "Begin bij jezelf, want als je zelf niks doet, gebeurt er ook niks", is ze van mening. Om dezelfde reden besluit ze onlangs om zich op de verkiezingslijst te laten zetten. PvdA'er Aad Struijk weet haar over te halen om een cursus debatteren te volgen. Burnice: "Ik was toen nog geen lid van de PVDA en samen met mijn zus ben ik aan die cursus begonnen. Helaas kon zij hier, door persoonlijke omstandigheden, niet meer mee doorgaan. Maar ik kwam wel op de verkiezingslijst te staan. Ik sta niet graag op de voorgrond ", moet ze bekennen. "Maar ik wil wel graag meedenken over en helpen met veranderingen. Zoals verbeteringen in het onderwijs. Een speerpunt in het leven, want zonder goed onderwijs bereik je minder. En ook helpen om mee te denken over verbeteringen binnen Spijkenisse. Ik wil bijvoorbeeld dat het weer gezellig druk wordt als ik het centrum in ga.. En voor dit doel denk ik graag mee."

Shopbox

Meer berichten