Programma Protestantse wijkgemeente De Dorsvloer

Van 29 maart t/m 1 april, de Stille week,  kunt u meedoen aan de volgende vieringen in de Protestantse wijkgemeente De Dorsvloer, Zomerakker 415.

Donderdag 29 maart 19.30 uur is het Witte Donderdag. De musicalgroep Judas zal een aantal passieliederen uit de musical Judas laten horen. Met elkaar wordt de maaltijd gevierd.  U kunt  horen wat Judas en Petrus  te vertellen hebben over het volgen van Jezus. Toch blijft Jezus uiteindelijk alleen achter. Er valt niets meer te vieren en de liturgische voorwerpen worden de kerkzaal uitgedragen.
Vrijdag 30 maart 19.30 uur is het Goede Vrijdag. Er wordt meegeleefd met de laatste uren van het leven van Jezus. Voice of Praise uit Pijnacker voert een deel van de musical 'Mattheus Passie' van Piet van Midden en Gerard van Amstel op. Als Jezus sterft, dooft het licht en wordt er nog een lied gezongen. Dan blijft het stil…
Zaterdag 31 maart 13.00 uur is Stille Zaterdag. Er wordt verteld hoe Jezus in een graf wordt gelegd. Hoe kun je het uithouden in die duisternis en Godverlatenheid? Men kan niet anders dan roepen tot God, verlangend naar het Licht van zijn Liefde, voor onszelf en anderen. M.m.v. de zanggroep van De Dorsvloer.
Zaterdag 31 maart 19.00 uur is er speciaal voor kinderen in de basisschoolleeftijd een 'Kinderpassie-en-paas'. In een uur tijd maken kinderen een interactieve tocht langs een aantal cruciale momenten uit de laatste uren van het leven van Jezus. Dat eindigt verdrietig, maar dan komen er twee vrouwen, met een heel bijzonder bericht...
Zaterdag 31 maart 21.30 uur wordt de dienst buiten gestart bij het paasvuur. Midden in de nacht, midden in de wereld wordt gevierd dat Jezus is opgestaan. Vol vreugde worden de nieuwe paaskaars en alle liturgische voorwerpen  de kerkzaal weer ingedragen. De lezingen vertellen hoe God mensen telkens weer bij een nieuw begin brengt. Iedereen die dat wil, mag dan de eigen doop gedenken en/of een persoonlijke zegen ontvangen. M.m.v. de zanggroep van De Dorsvloer.
Zondag 1 april 9.50 uur wordt gevierd dat de opstanding van Jezus geen grap was. Telkens weer is er een klein groepje mensen op weg gegaan richting een vage toekomst. Zij inspireren de mensen om ook op weg te blijven gaan, met dit vage verhaal als leidraad in het leven. Koor The Travellers maakt deze dienst extra feestelijk. Vanaf 9.50 uur begint de dienst samen met hen met een 'paasjubel'.  Daarna wordt er verder gezongen, geluisterd en gevierd.  De kinderen sluiten het project af, het bloemstuk zal extra feestelijk zijn.
Voorgangers: ds. Marloes Meijer en/of mevr. Gera van der Linden

Shopbox

Meer berichten