Binnenkort in de Boekenberg: het Rijksboek!

Over het Rijksmuseum zijn boekenkasten vol geschreven, toch heeft tot op heden geen enkel boek recht gedaan aan de esthetische klasse en reikwijdte van de kostbare schat die de Eregalerij rijk is. Marcel Wanders wilde met zijn project dit gemis inlossen. Met het boek 'Rijks, Meesters van de Gouden Eeuw' brengt hij een hommage aan de Nederlandse meesterwerken uit de 17e eeuw. Dit bijzondere boek is op zaterdag 14 april tussen 14.00 en 15.00 uur te zien in Bibliotheek de Boekenberg. Wethouder Henk de Graad zal het boek voor de allereerste keer openen. Kinderen van 6 jaar en ouder kunnen na de openingshandeling deelnemen aan een gratis schilderworkshop. Zeker zijn van een plekje tijdens de workshop, meld je dan vooraf aan.

Het boek weegt 35 kilo en heeft een spanwijdte van 1,2 meter. Wereldwijd zijn er maar 2.500 exemplaren van uitgegeven. Het boek, waar 60 iconische schilderijen (onder andere de 'Nachtwacht' van Rembrandt en het 'Melkmeisje' van Vermeer) in zijn verwerkt, staat niet alleen voor ons verleden. Toonaangevende hedendaagse denkers leggen in het boek uit hoe hun blik op de wereld is beïnvloed door deze eeuwenoude parels, waaronder Erwin Olaf, Anton Corbijn en Angela Missoni. Dit levert verrassende en vernieuwende inzichten op.

De ontwerper is erin geslaagd met dit boek een waar kunstwerk af te leveren, onwaarschijnlijk mooi en luxe uitgevoerd, met oog voor bijzondere details. Elk boek wordt minutieus en met bijzondere aandacht vervaardigd, gebruikmakend van eersteklas materialen zoals echt leder, high-end metaal, gecompliceerde folietechnieken en op maat gemaakt papier. Dat maakt dat de lezer als het ware een levensechte ervaring ondergaat en het kunstwerk ingezogen wordt.

"Het Rijksboek is de droom van iedere koffietafel of boekenkast. Het boek is een prachtig en dankbaar aanknopingspunt voor de meest uiteenlopende gebeurtenissen in de Boekenberg. Van een lezing over het Rijksmuseum tot een boeiende documentaire. Bij minstens één activiteit per maand staat het Rijksboek centraal. Zo willen we kunst en cultuur verweven met lees- en doe-plezier." Zo vertelt Ronald van Ham, Collectiespecialist van Bibliotheek de Boekenberg.

Kunstroute

Zou je dit boek wat uitgebreider willen bekijken? Kom dan tijdens de Kunstroute op zaterdag 21 april tussen 12.00 en 16.00 uur langs. Je kunt het boek dan onder begeleiding doorbladeren.

Datum: Zaterdag 14 april Aanvang: 14.00 uur Eindtijd: 15.00 uur Toegang: Gratis, wel aanmelden voor de workshop

Shopbox

Meer berichten