Foto: Mamta Ramdas

Uitstekende prestatie van Nils en Lucas op het NMC

Op woensdag 4 april hielden Nils van Veen en Lucas Joling, VWO-eindexamenkandidaten van het PENTA College CSG Scala Molenwatering, een prachtige profielwerkstukpresentatie over het onderwerp Cryptologie op het Nederlands Mathematisch Congres (NMC) in Veldhoven. Met hun profielwerkstuk Cryptologie haalden zij de finale van de Pythagoras Wiskunde Profielwerkstukwedstrijd waar zij met een gedeelde eerste plek zowel de Pythagorasprijs voor het beste profielwerkstuk in de wiskunde als de publieksprijs in de wacht sleepten.

Nissewaard – Onder begeleiding van wiskunde docent Alexander Hehanussa hebben de leerlingen op 4 april in de Brabanthal in Veldhoven hun meesterwerk voor de jury van de Pythagoras Wiskunde Profielwerkstukwedstrijd gepresenteerd. Hierbij bestond het publiek voornamelijk uit wiskunde academici, waaronder leraren, leerplanbedenkers, wellicht hun toekomstige hoogleraren en emeritus professoren.

Nils en Lucas namen het op tegen een andere leerling die zijn presentatie over ‘het vermoeden van Riemann’ hield. Een zeer goede tegenstander met een gecompliceerd maar boeiend onderwerp over priemgetallen. Na afloop van de presentaties volgde een Kahoot waarmee de winnaar van de publieksprijs bekend werd gemaakt. Een Kahoot is een tool waarmee het publiek digitaal kan stemmen op de presentatie die het meest aanspreekt.

Het resultaat was dat beide presentaties evenveel stemmen kregen. ‘’Beide werkstukken en presentaties zijn dermate indrukwekkend, dat het vergelijken haast onmogelijk is’’, aldus jurylid Derk Pik(Universiteit van Amsterdam, Maimonides College en Pythagoras). Belangstellenden kunnen overigens een exemplaar van het profielwerkstuk van Nils en Lucas bij het PENTA College CSG Scala Molenwatering aanvragen.

De docenten van Scala zijn erg trots op Nils en Lucas, maar ook beide jongens kijken vol trots terug op de succesvolle samenwerking. Met veel originaliteit, samenwerking, toewijding en doorzettingsvermogen hebben zij een buitengewoon goed resultaat neergezet. Chapeau! Kortom PENTA college CSG Scala heeft deze kanjers flink op voorsprong gezet!

Shopbox

Meer berichten