Logo debotlek.nl


Wiggert stond vroeg klaar voor de Truckrun op deze zonnige zaterdag en wist al lang dat hij dit jaar weer met een betonauto wilde meerijden. Foto: Ropa Photo Al 21 jaar mag hij dit fantastische evenement meemaken dat elk jaar weer onvergetelijk wordt gemaakt door alle vrijwilligers, chauffeurs, sponsoren en bedrijven. Foto: Ropa Photo
Wiggert stond vroeg klaar voor de Truckrun op deze zonnige zaterdag en wist al lang dat hij dit jaar weer met een betonauto wilde meerijden. Foto: Ropa Photo Al 21 jaar mag hij dit fantastische evenement meemaken dat elk jaar weer onvergetelijk wordt gemaakt door alle vrijwilligers, chauffeurs, sponsoren en bedrijven. Foto: Ropa Photo (Foto: Ropa Photo)

Wiggert mee met betonauto

175 Vrachtwagens trokken afgelopen zaterdag weer vanuit Bedrijventerrein Halfweg bij Spijkenisse met hun speciale bijrijders voor een spannende, maar vooral zonnige tocht over het hele eiland Voorne-Putten.

Nissewaard - Wiggert stond al vroeg klaar zaterdag en wist al lang dat hij dit jaar weer met een betonauto wilde meerijden. Al 21 jaar mag hij dit fantastische evenement meemaken dat elk jaar weer onvergetelijk wordt gemaakt door alle vrijwilligers, chauffeurs, sponsors en bedrijven.

Voor het eerst in het 21-jarig bestaan van de Truckrun Spijkenisse reden de trucks de route omgekeerd. Dus gingen ze via het Botlekgebied naar Rozenburg, Oostvoorne en Rockanje naar de pauzeplaats vlak bij Hellevoetsluis. Na de boterham ging het via Oudenhoorn, Zuidland en Simonshaven weer naar het bedrijventerrein Halfweg bij Spijkenisse, waar het al heerlijk naar patat en poffertjes rook.

"Ieder voordeel heb ze nadeel," zei een beroemdheid ooit. Het voordeel van de route zat dit keer vooral in de doorkomst door Spijkenisse. Dat ging als een stoomtrein.

Door de drukte op het Baljuwplein moesten daar de vrachtwagens wel even geduldig wachten op de verkeerslichten. Daardoor werd de rij op de Baljuwlaan wel lang. Dat vonden de bijrijders niet erg en ze lieten zich wederom goed horen!

Door de afsluiting van de N57 was het in Oostvoorne helaas een chaos. Er zat te veel ander verkeer tussen de stoet, waardoor de Truckrun al voor het dorp helemaal uiteen viel. De andere weggebruikers moesten daardoor heel lang wachten. Met helaas het nodige boze getoeter tot gevolg. Bij een Truckrun glimmen er altijd drie dingen: de truck, omdat de chauffeur zijn trots en glorie de dag ervoor extra goed poetst. De chauffeur, omdat iedereen naar zijn glimmende truck kijkt en de bijrijders glimmen het meest! Zij zwaaien dat het een lieve lust is. De organisatie mag weer trots zijn op de sponsors en alle vrijwilligers, die er belangeloos voor zorgden, dat het een prachtige dag werd.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox