Veel inwoners van Spijkenisse komen ieder jaar naar het Oorlogsmonument aan de Vredehofstraat voor de Dodenherdenking. (Foto: Ropa Photo)
Veel inwoners van Spijkenisse komen ieder jaar naar het Oorlogsmonument aan de Vredehofstraat voor de Dodenherdenking. (Foto: Ropa Photo) (Foto: Ralph Julsing)

Dodenherdenking in Nissewaard

Burgemeester Mirjam Salet is vrijdag 4 mei bij de herdenkingsbijeenkomst in Spijkenisse. De burgemeester spreekt en legt een krans tijdens de herdenkingsbijeenkomst. Eén van de wethouders legt vrijdag 4 mei even na 20.00 uur als locoburgemeester een krans bij het Oorlogsmonument in Zuidland.

Nissewaard - De herdenking in Spijkenisse start om 18.45 uur in de Dorpskerk aan de Markt. Daar worden liederen gezongen en een gedicht voorgedragen. Vervolgens is er een stille tocht naar het oorlogsmonument aan de Vredehofstraat, waar kransen worden gelegd.
Tijdens de herdenking wordt de Vredehofstraat tussen de Hekelingseweg en de Karel Doormanstraat afgesloten voor het verkeer van 19.00 tot 21.00 uur met hekwerken en het plaatsen van verkeersbord.

Zuidland

Eén van de wethouders legt vrijdag 4 mei even na 20.00 uur als locoburgemeester een krans bij het Oorlogsmonument in Zuidland. Om 19.45 uur vertrekken belangstellenden vanaf Blessing op de Ring naar het oorlogsmonument. De stoet staat even stil bij de Stolpersteinen voor de voormalige woning van een Joods gezin.
Na de twee minuten stilte om 20.00 uur en het zingen van het Wilhelmus volgt de kranslegging. Daarna volgt een declamatie door leerlingen van Zuidlandse basisscholen en speelt de Kleine Trompetter enkele koralen.

Heenvliet

Op 4 mei tijdens de dodenherdenking worden om 19.30 uur bloemen gelegd bij de Stolpersteine in Heenvliet ter nagedachtenis van Salomon van Blankenstein, Elisabeth van Blankenstein-den Hartog en Rachel Marianne Goudsmit. Stolperstenen zijn een initiatief van de Duitse kunstenaar Gunter Demnig. Na een herdenking wordt de bijeenkomst afgesloten met het Wilhelmus.

Meer berichten