Logo debotlek.nl


Foto: Nick van Ormondt

Spannende Boekenweken in Boekenberg

De bibliotheek staat de hele maand juni in het teken van de Spannende Boekenweken. De Boekenberg organiseert onder andere een schrijfwedstrijd, er wordt een Moordspel gespeeld, kinderen stappen in de wereld van CSI en thrillerauteur Marion Pauw verzorgt een lezing.

Murder on the Orient Express

Bibliotheek de Boekenberg opent de Spannende Boeken Weken op woensdag 6 juni om 19.30 uur met de boekverfilming Murder on the Orient Express. Wat begint als een uitbundige treinreis door Europa ontvouwt zich al snel tot één van de meest stijlvolle, spannende en huiveringwekkende mysteries ooit. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman (1934) van bestsellerauteur Agatha Christie en vertelt het verhaal van dertien vreemden gestrand in een trein, in een situatie waarin iedereen een verdachte kan zijn. Woensdag 6 juni |19.30-21.30 uur | € 5,- p.p.

Studiekringen

Een studiekring is een vaste groep mensen van 10 tot 15 senioren, die eens per week of om de 14 dagen bij elkaar komt. Het is bedoeld voor mensen die samen nieuwe dingen willen ontdekken, bereid zijn zich daarin te verdiepen en kennis willen uitwisselen. Het doel van een studiekring is naast op de hoogte zijn van maatschappelijke ontwikkelingen, ook eigen ideeën en meningen met andere delen. Op donderdag 7 juni zal er in de Boekenberg een informatiebijeenkomst plaatsvinden. Donderdag 7 juni | 10.00-11.30 uur | Gratis, wel aanmelden via www.deboekenberg.nl

Lezing Marion Pauw

De Nederlandse bestsellerauteur Marion Pauw verzorgt op donderdag 14 juni om 19.30 uur een lezing in Bibliotheek de Boekenberg. Over haar schrijverschap, haar succes en inspiratie. Marion Pauw (1973) debuteerde in 2005 met 'Villa Serena'. Haar definitieve doorbraak bereikte zij met 'Daglicht' (2008), waarmee ze de Gouden Strop won. Vorig jaar verscheen haar nieuwste thriller over verstoorde familierelaties: 'Hemelen'. Inmiddels verkochtze al meer dan een half miljoen boeken. Donderdag 14 juni | 19.30-22.00 uur | € 5,- p.p.

Spannende Schrijfwedstrijd

De organisatie van De Boekenberg schrijft het begin van een verhaal, maar de deelnemer aan de schrijfwedstrijd bepaalt hoe het afloopt. Vanaf 1 juni staat het verhaal op de website van de Boekenberg en kunnen schrijvers aan de slag gaan. "Je kunt het naar eigen inzicht en inspiratie afmaken. Maak je verhaal zo spannend, mysterieus of griezelig mogelijk! Er zijn slechts een paar kleine richtlijnen. Er mag geen onfatsoenlijk taalgebruik worden gebruikt. Het is een verhaal van minimaal 2 en maximaal 5 A4’tjes. Verhalen kunnen de hele maand juni worden opgestuurd naar redactie@deboekenberg.nl. In juli wordt het beste verhaal gepubliceerd via diverse kanalen van de bibliotheek. De winnaar krijgt een prijs.

1 reactie
Meer berichten

Shopbox