Skaters kunnen meedoen aan wedstrijden tijdens de feestdag zaterdag bij Skatepark Spike, omdat het 20 jaar bestaat.
Skaters kunnen meedoen aan wedstrijden tijdens de feestdag zaterdag bij Skatepark Spike, omdat het 20 jaar bestaat.

'That's how we roll!'

Skatepark Spike bestaat 20 jaar

Alleen als het heel hard giet wordt het een weekje verplaatst, maar anders is er een groot feest zaterdag vanaf 11.00 uur op het skatepark Spike aan de Groenewoudlaan in Spijkenisse, namelijk de SCS Spring contest 2018. Dit is ter ere van het 20-jarig bestaan van het park.

Spijkenisse - De skaters van het park hebben het zelf in samenwerking met de gemeente georganiseerd. Het skatepark bestaat nu meer dan 20 jaar en de legale graffiti muur is dit jaar 5 jaar oud. Twee redenen voor een feestje dus. Ooit had Spijkenisse de primeur met een groot buiten skatepark en een schoenenboom. Het is een reünie en er zullen verschillende wedstrijden op de dag gehouden worden, ook zullen er artiesten aan het werk zijn en worden demo's gehouden.
Rond 13.00 uur komen er wethouders van de gemeente kijken, waarvan één de prijzen zal uitreiken voor de kinderen. De skaters willen de wethouders laten zien hoe belangrijk zo'n plek is voor de jeugd. En dat het gerenoveerd moet worden, maar wel in overleg met de skaters. Spike aan de Groenewoudlaan is ook het skatepark waar Nassim Guammaz vroeger ooit begonnen is als klein mannetje van 6 jaar, inmiddels is hij een proskater en verdient zijn geld met skateboarden. In 2020 is skateboarden een officiële olympische sport. En Nassim zit in het Nederlands selectie team nu. Als hij niet in buitenland zit, zal hij ook aanwezig zijn op 9 juni!

Shopbox

Meer berichten