Roel van Velzen sluit het SpijkenisseFestival op zondagavond af.
Roel van Velzen sluit het SpijkenisseFestival op zondagavond af. (Foto: )

SpijkenisseFestival staat als een huis

Martin M. Marcus

met een heel gevarieerd programma

Nissewaard - Voor het SpijkenisseFestival komt er eind augustus begin september komt er weer een keur van artiesten naar Spijkenisse. Het Festival begint gewoontegetrouw op vrijdagavond met een bonte stoet van Dj's. Net zoals vorig jaar mag de winnaar van de lokale dj-wedstrijd beginnen. Daarna komen La Fuente, Pep&Rash, Tony Junior en MC Roga.

Zaterdag

Op zaterdagmiddag is er van alles op het gebied van gamen en science te beleven in De Boekenberg. In de Dorpskerk is aan het begin van de middag een bijzonder concert van Mark Lippe en Gerben van Maurik, zij spelen diverse werken op het kerkorgel en de vleugel.

Op het Theaterplein trekken de Hippe Gasten hun showpakken aan en gaan ze tussen 15.00 en 16.00 de planken op. Op het Marktplein staat ondertussen op het hoofdpodium: Puls; het platform voor muzikaal talent en muziekliefhebbers in de regio. Puls brengt een gevarieerd programma.

De zaterdagavond wordt geopend door de drie dames van OG3NE. Ster van de avond zal zeker Tino Martin worden. Na zijn optreden wordt de avond afgesloten door het regionale sterrenteam de Daredevils.

Zondag

De zondag begint in de Dorpskerk met een optreden van het Amsterdam Wind Quintet. Zij brengen de ouverture uit de Zauberflöte van Mozart en muziek van Beethoven ten gehore. Op het Theaterplein is een echt sprookjesconcert; 'De Kleine Zeemeermin'. Sita is de zeemeermin en zij vertelt en zingt het lieve sprookje. Op het hoofdpodium op het Marktplein staat 's middags de Cubop City Big Band met een ode aan de muziek van Earth, Wind and Fire in latino bewerkingen. Maan komt vroeg op het podium! Zo rond de klok van vier uur zal zij een optreden verzorgen.

Het festival wordt aan het begin van de zondagavond afgesloten door een grote, kleine man: Van Velzen zorgt voor een spetterende liveshow waarin de interactie met het publiek zeker niet vergeten wordt.

Shopbox

Meer berichten