De heer G. van Buuren, voorzitter van de Voedselbank Nissewaard, kijkt nog een beetje beduusd als hij van Bernard Collens een cheque van 2800 euro uitgereikt krijgt en daar blijft het niet bij! Foto: Joop van der Hor
De heer G. van Buuren, voorzitter van de Voedselbank Nissewaard, kijkt nog een beetje beduusd als hij van Bernard Collens een cheque van 2800 euro uitgereikt krijgt en daar blijft het niet bij! Foto: Joop van der Hor (Foto: Joop van der Hor)

Tennissen voor de Voedselbank

Joop van der Hor

Familie Collens maakt het verschil

Bij tennisvereniging de Dalle vond vrijdag de 16e editie van het CAA Goede Doelen tennistoernooi plaats. 82 Deelnemers brachten door hun inschrijving en dankzij de sponsors, een voorlopig bedrag bijeen van 3500 euro, een bedrag dat naar verwachting aangroeit tot om en nabij de 4000 euro voor o.a. de Voedselbank.

NISSEWAARD - Het organisatiecomité bestaat uit zoon Toni, moeder Elma en vader annex initiatiefnemer Bernard Collens uit Spijkenisse. Met elkaar maken ze het verschil tussen niets doen of een zetje in de rug geven aan een charitatieve instantie of goed doel. Dit jaar zijn dat de Voedselbank Nissewaard en de stichting Volg de Wens. Bernhard; "Het zal je maar gebeuren. Na jaren van hard werken verlies je je baan. Naast een psychische klap, is er ineens een financieel probleem dat voor de nodige strubbelingen zorgt binnen je gezin met als gevolg een echtscheiding. Het koophuis kan niet meer worden betaald en wordt executoriaal verkocht, met als resultaat een hoge restschuld. Klap na klap zorgt ervoor dat je financieel aan de grond raakt en het psychisch allemaal niet meer ziet zitten. Wat is er dan niet mooier dat er nog mensen zijn die zich om u bekommeren en een helpende hand willen bieden", zo omvat Bernard Collens de niet ondenkbeeldige situatie. De heer Van Buuren, voorzitter van de Voedselbank Nissewaard toonde zich bij het overhandigen van de cheque een dankbaar mens. "Zoveel geld had ik niet verwacht. Geld is belangrijk en nodig, maar aandacht voor de individuele situatie van onze cliënten niet minder." Een vertegenwoordigster van de stichting Volg de Wens, het goede doel van vorig jaar, kwam tekst en uitleg geven over wat er met het bijeen 'geslagen' geld is gebeurd. Als dank ontving de stichting nog eens 700 euro. Het totaalbedrag is tot stand gekomen dankzij een 'blinde veiling' van tennisrackets van de te vroeg overleden Piet Hennekes, sponsoring lunch door lunchroom Giva, walking diner van PakBoli, diverse sponsors, loterij, deel recette van de drankverkoop, gratis banen van TV De Dalle en het inschrijfgeld van de deelnemers.

Shopbox

Meer berichten