Logo debotlek.nl


Foto:

Medewerkers van RDV Kids Kinderopvang krijgen VVE-certificaat van wethouder

Nissewaard - Wethouder Wouter Struijk heeft onlangs twaalf medewerkers van RDV Kids Kinderopvang hun Vroeg- en Voorschoolse-Educatiecertificaat (VVE) overhandigd. RDV Kids heeft twee vestigingen in Spijkenisse, namelijk De Speelboot voor de opvang van kinderen tot vier jaar en BSO Het Kraaiennest voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

De gemeente Nissewaard vindt het belangrijk dat alle jonge kinderen van 2 tot 4 jaar die het nodig hebben, goed en laagdrempelig extra professionele ondersteuning kunnen krijgen in de ontwikkeling van o.a. taal. Zo wordt voorkomen dat kinderen met een achterstand aan het basisonderwijs beginnen. Kinderopvang heeft daar een belangrijke rol in. De certificering is dan ook een verrijking voor de medewerkers zelf, voor de organisatie waarvoor ze werken, voor Nissewaard en vooral voor de Nissewaardse kinderen die de extra ondersteuning nodig hebben.

Extra inzet

Vanaf september kan nu ook RDV Kids VVE aanbieden aan de Nissewaardse kinderen die baat hebben bij extra inzet om taalachterstanden te voorkomen. Alle andere kinderen in de groepen profiteren natuurlijk ook mee van de vaardigheden die de pedagogisch medewerkers hebben opgedaan. In twaalf intensieve bijeenkomsten, met veel huiswerk en denkwerk, hebben zij geleerd hoe zij voorschoolse educatie aan jonge kinderen kunnen geven.

Hiermee is Nissewaard vanaf september 2018 weer een organisatie met VVE-kwalificaties rijker. Kinderen die VVE nodig hebben kunnen hierdoor vanaf september 2018 op meer plekken dan nu in de stad VVE volgen. Dit is een gevolg van de landelijk ingezette harmonisatie.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox