Foto:

Inschrijving Spijkenisse SPARK marathon geopend!

Spijkenisse - De dertiende editie van de Spijkenisse-SPARK marathon wordt op 16 december 2018 gehouden. Dit sportieve evenement behoort tot de grote evenementen van Spijkenisse en heeft ook op de hardloopkalender een vaste plek veroverd. Veel lopers sluiten hun jaar af met deze door atletiekvereniging SPARK georganiseerde marathon.

Volgens de Marathon- en Ultracuporganisatie behoort de marathon van Spijkenisse tot de top wat betreft het aantal deelnemers uit hun klassement. Hierbij zal het door de Atletiekunie gecertificeerde parcours een grote rol spelen. Er wordt gelopen door de polders tussen Spijkenisse en de Bernisse; door de gehele gemeente Nissewaard. Het blijkt ondanks de gevoeligheid voor het weer toch snel te zijn.

Centrum

Het parcours van de halve marathon gaat de laatste kilometers door het centrum van Spijkenisse. Ook deze afstand is gecertificeerd door de Atletiekunie.

Goed doel

Dit jaar ondersteunt de organisatie weer een goed doel. Er is gekozen voor Stichting Ambulancewens. Deze Stichting is opgezet om de laatste wensen van terminale patiënten te vervullen. Bij de inschrijving is er gelegenheid om hiervoor een vrijwillige gift te doen.

Inschrijving

Genoeg redenen dus voor hardlopers om zich weer in te schrijven. Vanaf maandag 4 juni is de inschrijving geopend via de website www.avspark.nl Inschrijven kan voor de marathon, maar ook voor de halve marathon, de tien en de vijf kilometer. Vorig jaar waren er ruim vijftienhonderd finishers, waarvan een flink aantal uit het buitenland. Elk jaar stijgt het aantal deelnemers; we komen dit jaar waarschijnlijk dichtbij de uiterste grens van hetgeen we aankunnen voor een goede organisatie. Dus wil je zeker zijn van deelname, schrijf dan snel in.

Shopbox

Meer berichten