Logo debotlek.nl


Foto:
met video

Groot feest bij Skatepark Groenewoud

Spijkenisse - Groot feest was het zaterdag vanaf 11.00 uur op het skatepark Spike aan de Groenewoudlaan in Spijkenisse, namelijk voor de SCS Spring contest 2018. Maar natuurlijk ook voor de viering van het 20-jarig bestaan van het park.

De skaters hebben het zelf in samenwerking met de gemeente Nissewaard georganiseerd. Het skatepark bestaat nu meer dan 20 jaar en de legale graffiti muur is dit jaar 5 jaar oud. Twee redenen voor een feestje dus. Het was tevens een reünie en er werden verschillende wedstrijden op de dag gehouden, ook waren er demo's te zien. Rond 13.00 uur kwam wethouder Mijnans even kijken. De skaters wilden de wethouder laten zien hoe belangrijk zo'n plek is voor de jeugd. Ook dat het park gerenoveerd moet worden, maar wel in overleg met de skaters.

Nassim Guammaz

Spike aan de Groenewoudlaan is ook het skatepark waar Nassim Guammaz vroeger ooit begonnen is als klein mannetje van 6 jaar. Inmiddels is hij een professioneel skater en verdient zijn geld met skateboarden. In 2020 is skateboarden een officiële olympische sport. Nassim maakt nu deel uit van het Nederlands selectieteam.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox