GHVV '13 heeft zich in de laatste weken flink versterkt voor komend seizoen, de ploeg van trainer John Stougje wil een rol van betekenis spelen in de derde klasse in het seizoen 2018/2019 (archieffoto: John de Pater)
GHVV '13 heeft zich in de laatste weken flink versterkt voor komend seizoen, de ploeg van trainer John Stougje wil een rol van betekenis spelen in de derde klasse in het seizoen 2018/2019 (archieffoto: John de Pater) (Foto: john de pater)

Ambitieus GHVV '13 kijkt omhoog

door Cris Rolandus

Hoofdmacht van club fors versterkt

Voetbalvereniging GHVV '13 is ambitieus. Het visitekaartje van de club handhaafde zich in het inmiddels achterliggende seizoen als promovendus in de derde klasse en op dat niveau wil de ploeg van trainer John Stougje in de komende jaren gaan oogsten. Twee jaar bestaat de vereniging, ontstaan door een fusie tussen PFC en Bernisse, inmiddels. En in die periode is het gelukt een club te worden met aanzien.

GEERVLIET – Veel spelers trekken komende zomer naar GHVV '13, waaronder veel jongens van Hekelingen. "Zo'n tien nieuwe spelers ja, meen ik", lacht Stougje, die de tel een beetje is kwijtgeraakt. "Het zegt veel over deze club en hoe er naar ons gekeken wordt. Maar ook hoe wij ons presenteren, met een duidelijk verhaal voor de toekomst. Eerlijk en duidelijk. Bij ons wordt niet betaald, het moet voor spelers vooral een leuk nieuw avontuur zijn, een nieuwe fase in hun carrière."

GHVV '13 werd in het eerste jaar onder deze naam kampioen in de vierde klasse, in het afgelopen seizoen speelde de hoofdmacht zich redelijk eenvoudig veilig in de derde klasse door als negende te eindigen in 3D. "En dan wil je nu doorpakken, met een bredere selectie. Jongens komen graag naar GHVV '13, ook omdat veel van die gasten elkaar kennen natuurlijk. Van het uitgaanscircuit. Ze zijn van harte welkom. Mooie vind ik dat de huidige jongens ook gewoon zeggen dat er spelers bij moeten komen. Dat zegt wel iets. Ze willen vooruit met de club, denken niet aan eigen belang en aan wel of niet spelen. Ik krijg regelmatig appjes met de vraag of er nog ontwikkelingen zijn. Mooi is dat."

Clifford Robinson, Jean-Paul Kers, Remco Breevoort en Zev Schol zijn de laatste aanwinsten, eerder dit jaar al kondigden nog een handvol spelers aan GHVV '13 te komen versterken, waaronder Koen Spitters en Jelle van der Graaf. "Ik verwacht dat het hier bij blijft", zegt Stougje. "De lat gaat omhoog, dat is duidelijk voor het nieuwe seizoen. Van een club die zich wilde handhaven naar een club die richting linkerrijtje wil gaan, tussen plek vijf en acht zeg maar. En wellicht ergens iets betekenen in een periode."

Shopbox

Meer berichten