Foto: Tamar Veltman

Kim, Marije en Joey van TVS'90 naar WK Triathlon in Denemarken

Spijkenisse - Triathlon Vereniging Spijkenisse '90 ofwel kortweg TVS'90 is trots dat drie van haar junioren door de Nederlandse Triathlonbond zijn geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen bij het WK in Denemarken op schiereiland Fyn.

Voor Marije Hijman en Joey van 't Verlaat begint het WK op vrijdag 6 juli. Joey, die in de nationale competitie uitkomt voor TriMates, koploper in de Eredivisie, en Marije, die voor
TVS'90 uitkomt in het eerste damesteam, zullen kort na elkaar starten voor hun WK Run Bike Run. In Odense wacht hen een afstand van 5 km lopen, 20 km fietsen en een afsluitende run van 2,5 km.

Nederlands kampioen

Een paar dagen later - op dinsdag 10 juli - start Kim van 't Verlaat, ploeggenoot van Marije in het TVS'90 damesteam, in Svendborg. Zij start op het onderdeel Crosstriathlon. Kim, regerend Nederlands Kampioen op dit onderdeel, begint met 500 meter zwemmen, gevolgd door bijna 15 km mountainbiken en sluit af met een crossloop van 5 km. Alle info over het WK en hoe deze talentvolle junioren 'live' zijn te volgen is te vinden op www.fyn2018.com. Op de foto van Tamar Veltman, v.l.n.r.: Kim, Marije en Joey.

Shopbox

Meer berichten