Tante Jo en Wethouder Jan Willem Mijnans klaarden het klusje probleemloos.
Tante Jo en Wethouder Jan Willem Mijnans klaarden het klusje probleemloos. (Foto: )
met video

De natuurspeeltuin bestaat nu 10 jaar

Afgelopen woensdagmiddag was het groot feest in de natuurspeeltuin in het Spijkenisser park Braband. Veel kinderen stonden dan ook ongeduldig te wachten tot de wethouder het hek netjes voor ze opendeed. Ze waren niet te houden en vlogen de speeltuin in. Buurtjournalist Roel van Deursen maakte een filmpje van het feest.

Nissewaard - De wethouder en Tante Jo, die al tien jaar dagelijks bij de speeltuin betrokken is, kuierden met een paar genodigden helemaal naar de achterkant van de speeltuin. Daar zou een groot mozaïek, gemaakt door vrijwilligers en kinderen, onthuld worden. Buurman, even zonder Buurman, lokte, als een volleerd rattenvanger van Harmelen, met een grote schoolbel iedereen naar de plek, waar een groene lap het kunstwerk verborgen hield.

Na de gebruikelijke toespraakjes werd het kunstwerk onthuld. Zo, dat was klaar! Dus stormden de kinderen naar de vuurplek om marshmallows te poffen, een ijsje of pannenkoek te eten of zich tot leeuw of superheld te laten schminken. Maar natuurlijk werden ook alle vaste speeltoestellen absoluut niet vergeten!

Shopbox

Meer berichten