Spijkenisse Festival 2018. Foto: Roel van Deursen
Spijkenisse Festival 2018. Foto: Roel van Deursen (Foto: Roel van Deursen)
met filmpjes

Spijkenisse Festival in beeld!

Spijkenisse stond op z'n kop afgelopen weekend tijdens het Spijkenisse Festival en buurtjournalist Roel van Deursen was erbij! Hij legde het hele weekend leuke momenten vast. Geniet nog even na met de teksten en filmpjes van Roel! 

Opening

Wethouder Wouter Struijk opende vrijdag 31 augustus om 18.00 uur op de eerste etage van Boekenberg Spijkenisse, Markt 40 in Spijkenisse, de sponsoravond van het SpijkenisseFestival. De inloop was om 17.30 uur. 
Het driedaagse festival ging vrijdagavond om 19.00 uur los met de DJ-avond Spijkenisse Dance@. Ook op zaterdag- en zondagmiddag zijn er tal van muzikale activiteiten op de Markt. De bibliotheek en de kerk zijn open en ook daar vinden activiteiten of optredens plaats. Op het Theaterplein is beide dagen een kinderprogramma met Hippe Gasten en het sprookjesconcert 'De Kleine Zeemeermin'.

Vrijdagavond

Op 31 augustus startte onder prima weersomstandigheden de eerste avond van het driedaagse Spijkenissefestival. Het festival begon traditiegetrouw op vrijdagavond met een DJ avond, verzorgd door lokaal talent onder de noemer Spijkenisse Dance@. De Markt stroomde al snel vol en buiten stond nog een hele rij te wachten om binnen te komen. Iedereen moest eerst langs de Security. Later op de avond was het terrein stampvol en kon er niemand meer bij. Korte fotoimpressie van het begin van de avond.

Zaterdag

Op zaterdag 1 september, onder perfecte weersomstandigheden, traden op de Markt Indigo Wings en een DJ van 12 jaar op. Er was publiek op Markt, maar het stond niet vol. Op het Theaterplein trad de band Hippe Gasten op, met leuke Nederlandstalige muziek. Een impressie...

O'G3NE

Een half uur later dan gepland, om 20.30 uur, traden de dames van O'G3NE aan voor een optreden van 35 minuten. De Markt was volledig gevuld met liefhebbers van de harmonieuze zang van de drie zussen. Ook het podium, speciaal gebouwd voor de bewoners van Clareyn, zat stampvol met ouderen die genoten van dit gratis concert voor hun deur. Het Trio gaf een sfeervol concert, waarbij diverse grote hits voorbijkwamen, die luidkeels werden meegezongen.

Latin op zondag

Op zondagmiddag 2 september, de derde dag van het festival, klonken Latin klanken op het festivalterrein op de Markt in het centrum van Spijkenisse. De Cubop City Big Band, Earth Wind & Fire Tropical, deed z'n best en nodigde bezoekers uit om te dansen. Daar werd dan ook gevolg aan gegeven. De zon scheen uitbundig en dat zorgde voor een tropische, ontspannen sfeer. Korte impressie...

Shopbox

Meer berichten